Tuiny Forest op het schoolplein van OBS de Vlindertuin in Ameide

Tuiny Forest op het schoolplein van OBS de Vlindertuin in Ameide

Utrecht 16 februari 2022

Een groen feestje in Ameide! Daar heeft wethouder Christa Hendriksen (gemeente Vijfheerenlanden) op 16 februari samen met leerlingen een Tuiny Forest geplant bij basisschool de Vlindertuin. Dit inheemse minibosje is maar 6 vierkante meter, maar zo’n klein stukje natuur op het plein is toch al erg goed voor de biodiversiteit en helpt de voeten droog te houden.

Het idee voor een groener schoolplein kwam van juf Els en betrokken ouder Meike. Samen met kinderen van groep 1 t/m 8 is een stukje grond bij de ingang van de basisschool omgetoverd van een saai stukje gras naar een echte Tuiny Forest met 10 jonge boompjes en struiken.

TuFo_Ameide 2Zesde- en zevendegroepers begonnen met het klaarmaken van de grond. De krachtpatsers van groep 8 sloegen met een zware, grote hamer een aantal houten paaltjes stevig in de grond. Daarna was het de beurt aan groep 3 en 4 om de boompjes te planten. Gaandeweg zijn de kinderen een heleboel regenwormen tegengekomen, die ze stuk voor stuk een naam gaven en veilig een eindje verderop zetten.

TuFo_Ameide 3Alle helpers vonden het geweldig dat het bosje nu ook een beetje van hen was. Ze gaan de jonge boompjes de komende weken en maanden goed in de gaten houden om te zien hoe ze groeien. Het bosje heeft inmiddels ook al veel aandacht getrokken van voorbijgangers, ouders die hun kinderen ophalen en kinderen die op het schoolplein pauze houden. Hopelijk groeit deze Tuiny Forest samen met de kinderen groot en sterk en levert hij nog jaren buiten-plezier op!

Meer weten over Tuiny Forest

Deel deze pagina