Prijsvraag: Natuur in Eigen Hand 2023

 

Wil je zelf natuur aanleggen in stad of buitengebied en heb je (financiële) ondersteuning nodig bij de realisatie van jouw plannen?

Natuur in Eigen Hand geeft ieder jaar een aantal prijzen uit aan Brabantse projecten die mensen in beweging brengen en een bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Ook in 2023 beloont Natuur in Eigen Hand drie beste projectplannen met een eenmalige bijdrage van elk €5.000.

Wat moet je doen?

Dien vóór 7 juni 2023 je plan in via info@groenontwikkelfondsbrabant.nl.

De voorwaarden:
Jouw plan (maximaal twee A4) moet:

  • Origineel zijn én mensen in beweging brengen;
  • Impact hebben. Dus meer dan een plan voor de eigen achtertuin;
  • Een bijdrage leveren aan de verbetering van de biodiversiteit;
  • Binnen 1 jaar in uitvoering zijn. Het prijzengeld moet binnen een jaar na ontvangst zijn besteed én tot aantoonbare vervolgstappen hebben geleid;
  • Een globale begroting bevatten, die laat zien waarvoor u het prijzengeld (€ 5.000) wilt inzetten;
  • Worden gerealiseerd in de provincie Noord-Brabant.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De winnaars moeten bereid zijn om mee te werken aan publiciteit over hun plan, zowel bij de start als tussentijds als bij oplevering.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de bijeenkomst Natuur in Eigen Hand op donderdag 29 juni bij De Beukenhof in Biezenmortel. Alle inzenders worden te zijner tijd persoonlijk uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Ook als je straks niet tot de drie winnaars behoort, levert een bezoek aan deze avond u toch veel op. Zoals informatie over financieringsmogelijkheden, nieuwe contacten en zinvolle feedback op uw plan. Op de avond zijn tal van experts aanwezig om u te helpen uw initiatief verder te brengen.

Voorbeeld winnaars Prijsvraag Natuur in eigen hand

Stichting de Groene Long Bladel won met hun idee voor een uniek dorpspark. In dit park komt onder meer een biologische zelfoogsttuinderij en een educatieve boomgaard.

Project landschapsherstel Wijstgronden uit Uden won een bijdrage voor het wijst-herstel en het herstel van het verdwenen elzensingellandschap tegen de Peelrandbreuk.

De Maatschap Vingerhoets – Van Doormaal uit Diessen won met het idee om een gangbaar melkveebedrijf te transformeren naar een natuur inclusieve boerderij.

Jury

De jury bestaat uit vertegenwoordigers van Groen Ontwikkelfonds Brabant, provincie Noord-Brabant, BMF, Brabants Landschap en IVN Natuureducatie.

 

Meer over Natuur in Eigen Hand

Waar
De Beukenhof Biezenmortel
Capucijnenstraat 46
5074 PJ Biezenmortel
013 511 2499 Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 120
  • Aanmelden verplicht: Ja

Alies Westerveen

Projectleider IVN Brabant

Ontdek meer over

Deel deze pagina