Eetbaar groen op school

Hoe leer je kinderen al op jonge leeftijd waar voedsel vandaan komt en wat gezond eten is? Door zelf aan de slag te gaan met zaaien, verzorgen, oogsten en proeven maken leerlingen kennis met eetbaar groen. Wij bieden je inspiratie, tips en advies op maat.

Moestuincoaches

Wil jij aan de slag met moestuinieren op school? Dan kan extra hulp hierbij in de vorm van een moestuincoach handig zijn. Moestuincoaches bieden ondersteuning bij moestuinieren op het schoolplein, verzorgen gastlessen en nemen de klas mee op bezoek aan de moestuin.

Vind een moestuincoach bij jou in de buurt

Educatieve Voedselbosjes

Steek samen met je leerlingen de handen uit de mouwen en leg een Voedselbosje aan bij school. In dit bosje van 30m2 kunnen leerlingen (deels) eetbare planten, struiken en bomen planten, verzorgen en proeven.

Meer info over Voedselbosjes

Laat je inspireren

Samen met Jong Leren Eten en de Provincie Noord-Brabant werkt IVN aan eetbaar groen op alle Brabantse scholen. We introduceren moestuinieren en voedselbosjes op school en werken aan een integrale aanpak. En met succes, want in anderhalf jaar hebben bijna dertig scholen zich aangesloten. Op hun pleinen kwamen moestuinen en educatieve voedselbosjes, maar ook leerlingen tot bloei.

Begeleiding en subsidie voor scholen Noordoost Brabant

Dankzij een bijdrage van Regio Deal Noordoost Brabant dompelen leerlingen van 85 basisscholen in deze regio zich in 2024 onder in de wereld van gezonde voeding. Jong Leren etenIVN en stichting Spoony slaan de handen ineen met als doel om jonge kinderen te leren wat gezonde, eerlijke én duurzame keuzes zijn en hen voedselvaardigheden te laten ontwikkelen. Basisschoolleerlingen in deze regio gaan op een waar groente avontuur; aan de slag in de schooltuin en met het Gezonde Smikkelweken lespakket. 

Basisscholen in Bernheze, Boekel, Boxtel, Heusden, Land van Cuijk, Maashorst, Meierijstad, Oss, ‘s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught kunnen meedoen.

Meer informatie en aanmelden

 

https://www.ivn.nl/app/uploads/sites/33/2024/03/logo_regio_deal-e1710862271757.png

Advies op maat

Meer weten over de mogelijkheden of aan de slag? Neem dan contact op met:

Marieke Dekker 
IVN Natuureducatie
Projectleider Voedseleducatie op school
m.dekker@ivn.nl
0620710911