Voor kinderen

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur. Doe mee!

Download: Factsheet Kind & Natuur Limburg 2020

Een greep uit ons aanbod:

Gezonde schoolpleinen

In Limburg zijn er drie gezonde schoolpleinen gerealiseerd in samenwerking met Jantje Beton. Op een Gezond Schoolplein krijgen kinderen en jongeren de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Meer informatie op: www.ivn.nl/gezondeschoolpleinen.

Scholenprogramma’s nationale parken

In de Nationale Parken De Groote Peel, De Maasduinen en De Meinweg biedt IVN scholenprogramma’s aan. Speciaal door IVN Limburg opgeleide schoolgidsen bieden projecten aan voor groep 3 tot en met 8 van het basisonderwijs uit de regio. Leerlingen gaan zelf op onderzoek uit in de natuur of gaan aan de slag met natuurlijke materialen. Meer informatie en reserveren kan hier:

NME-overzicht Limburg
We werken samen met een groot netwerk van aanbieders van natuur- en milieueducatie in Limburg. Op deze pagina vind je een overzicht van alle Limburgse NME-aanbieders: NME-overzicht Limburg.

Kijk hier voor al het IVN-aanbod Kind & Natuur: www.ivn.nl/wat-wij-doen/kind-natuur

Jeugd- en schoolwerkgroepen in Limburg

Binnen de Limburgse IVN-afdelingen zijn verschillende jeugd- en schoolwerkgroepen actief. 

Download de interactieve kaart:
Jeugd- en schoolwerkgroepen Limburg

Jeugd- en schoolwerkgroepen Limburg