Waarnemingenscherm

Nieuwsgierig naar welke soorten in Nationaal Park De Groote Peel voorkomen?

Op het waarnemingenscherm in buitencentrum De Pelen, bij Nationaal Park De Groote Peel, kun je zien welke soorten dieren, planten en paddenstoelen in het park gespot zijn. Deze waarnemingen zijn door bezoekers van het Nationaal Park gedaan en via Waarneming.nl gedeeld. Op het scherm zie je niet alleen welke soorten voorkomen, maar ook waar in het gebied ze voorkomen. En of ze vandaag, deze week, deze maand of dit jaar gezien zijn. Daarnaast biedt het scherm meer informatie over deze soort.

Hoe werkt het?

Het waarnemingenscherm is een touchscreen beeldscherm in buitencentrum De Pelen. Je kunt op verschillende manieren de soorten van Nationaal Park De Groote Peel bekijken:

Kaart

Op het scherm is een kaart van Nationaal Park De Groote Peel te zien. Door op de gekleurde rondjes te klikken zie je welke soort hier gezien is. 

Lijst

Op het scherm staat een lijst met soorten. Klik op de naam om te zien waar de soort waargenomen is. Klik op de foto om meer informatie over de soort te lezen.

Periode

Bepaal van welke periode de soorten wil zien. Kies of het scherm soorten van die dag, week, maand of jaar weergeeft. Zo weet je welke soort je vandaag wellicht kan tegenkomen. 

Voeg je eigen waarneming toe!

Wil jij ook jouw waarnemingen terugzien op het scherm? Dat kan! Alle waarnemingen op dit scherm zijn gedeeld via Waarneming.nl. Maak in Nationaal Park De Groote Peel (met de ObsIdentify app) een foto van een soort en deel deze via Waarneming.nl. De soort is vervolgens terug te zien op het waarnemingenscherm in het buitencentrum!

Waarnemen met ObsIdentify

Met behulp van de gratis app ObsIdentify doe je zelf eenvoudig waarnemingen terwijl je op pad bent. Door middel van foto’s herkent deze app wel 10.000 soorten van Nederlandse of Belgische bodem. Nadat je een succesvolle waarneming hebt gedeeld met Waarneming.nl, is jouw soort te zien op het waarnemingenscherm in buitencentrum De Pelen. Meer informatie>>