Kind & Natuur

IVN werkt aan een (be)leefwereld waar contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is, zodat ze spelenderwijs een band opbouwen met de natuur. Thuis, in de buurt en op school. Zo ontdekken ze zelf de waarde van de natuur. Goed voor het kind en goed voor de natuur. Doe mee!

Scholenprogramma’s

We hebben een uniek scholennetwerk, met meer dan 200 basisscholen uit alle Drentse gemeenten. Deze scholen bieden we structureel een aanbod aan natuureducatie, waarbij thema’s als bijen, klimaat, energie, dieren in de nieuwe wildernis, afval en biodiversiteit aan bod komen. IVN traint de leerkrachten tijdens inspirerende gemeentelijke netwerkbijeenkomsten, waarna de leerkrachten het project zelf uit kunnen voeren met hun leerlingen. 

ROEG Junior 

Via ROEG Junior laten we zien wat voor leuke en leerzame dingen er te doen zijn in de natuur. En dan speciaal voor de jonge natuurliefhebber. Zoals het verzorgen van kikkerdril: 

Ook het filmpje zien over de verzorging van de kikkervisjes? Ga naar www.roeg.tv

 

IVN Scharrelkids

Weet jij nog hoe het voelt om languit op je rug in het gras te liggen en naar de wolken te kijken? Om over paadjes te struinen en urenlang moddertaartjes te bakken? Met Scharrelkids laat IVN ouders en kinderen ontdekken hoe leuk buitenspelen is. Met Scharrelkids biedt IVN inspiratie, tips en ideeën om met het hele gezin naar buiten te gaan, de natuur in: www.ivn.nl/ouders/scharrelkids.

Gezonde schoolpleinen

In Drenthe zijn er twee gezonde schoolpleinen gerealiseerd in samenwerking met Jantje Beton. Op een Gezond Schoolplein krijgen kinderen en jongeren de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene en rookvrije omgeving. Meer informatie op: www.ivn.nl/gezondeschoolpleinen.