Voor scholen

Wil jij met de klas aan de slag met het bodemleven? Dat kan! Speciaal voor het basisonderwijs is er lesmateriaal ontwikkeld om ook kinderen bewuster te maken van het bodemleven. Dit jaar is dat exclusief beschikbaar voor leden van de Groene Revolutie.

Het materiaal

In het online lespakket word je meegenomen naar de fascinerende wereld onder de grond. Waarom is een gezonde bodem zo belangrijk en wie woont er allemaal in de bodem? Je gaat met creatieve opdrachten aan de slag en haalt het bodemleven letterlijk naar de klas door samen met de leerlingen in het klaslokaal een ‘bodemleven-kijkbak’ te realiseren.

Wil jij met het lesmateriaal aan de slag? Meld je aan voor de Groene Revolutie en je krijgt toegang tot de modules.

Over de Groene Revolutie

Contact met de natuur maakt kinderen bewezen creatiever, gezonder en socialer. En zeker in deze tijd heeft de natuur onze kinderen ook hard nodig. Om de natuur te willen behouden moet je er namelijk wel eerst van leren houden. Als leerkracht kun jij dat vonkje overbrengen! Samen vormen we een beweging die natuur een plek kan geven in het onderwijs. Als je je aansluit, steun je niet alleen de missie maar zorg je ook zelf voor meer natuur in de klas. Je ontvang elk seizoen uitdagende natuurlessen, aansluitend bij de kerndoelen. Dit najaar is het thema het bodemleven.

Ik meld me aan!