Buurt vergroenen

Award Koploper Groene Schoolpleinen 2023 naar Provincie Noord-Brabant

IVN 10 maart 2023

Met 340 daadwerkelijk vergroende schoolpleinen in de afgelopen vier jaar en een mooi streven dat alle basisscholen in de Provincie over een gezonde, groene buitenruimte moeten kunnen beschikken, heeft IVN Natuureducatie Noord-Brabant uitgeroepen als koploper Groene Schoolpleinen.

Verantwoordelijk gedeputeerde Hagar Roijackers werd vrijdagmorgen in de schooltuin van het Jenaplan Antonius Abt in ’s-Hertogenbosch in het zonnetje gezet. Uit handen van Renske Visser, directeur Regio Zuid van IVN ontving ze onder toeziend oog van de schoolkinderen een speciale award voor deze mooie prestatie. Daarna plantte Roijackers samen met de leerlingen een nieuwe Witte Moerbei-boom.Schoolrapport

Tevens kreeg de gedeputeerde als eerste provinciebestuurder een ‘schoolrapport Groene Schooltuinen’ uitgereikt. Voor Noord-Brabant een mooie cijferlijst met daarbij de aanbeveling ‘vooral zo door te gaan’. Ook de andere provincies in Nederland ontvangen zo’n rapport. De één beter dan de ander. IVN hoopt dat Noord-Brabant voor de komende jaren als inspirerend voorbeeld kan gelden voor alle provincies en dat gezamenlijk de schouders zullen worden gezet onder een groene revolutie op het Nederlandse schoolplein.

Renske Visscher, regiodirecteur IVN Zuid overhandigt de award en het rapport aan Gedeputeerde Roijackers, voor de Schoolpleinen van de Toekomst.

Foto’s: Erik van der Burgt

Ontdek meer over

Deel deze pagina