Zelf een cursus volgen

Als je als IVN’er een cursus wilt volgen, zijn er veel mogelijkheden. Het hangt er erg vanaf waar je precies naar op zoek bent, bij wie je het beste aan kunt kloppen.

 • Ik wil iets anders leren. Bijvoorbeeld over de campagnes zoals de slootjesdagen, over werken met jongeren, werken met de ledenadministratie of over visueel werken. Onder andere de IVN Academie heeft elk jaar een interessant aanbod.
  • Ben je lid van IVN? Workshops en trainingen staan op de website in de categorie activiteiten voor leden. Trainingen waarvoor wel plannen zijn, maar nog geen concrete datum, zijn na te vragen bij je regionale vrijwilligersconsulent. Een overzicht staat onderaan deze pagina.
  • Ben je beroepskracht? Vraag dan de mogelijkheden na bij je leidinggevende.
    
 • Ik wil zelfstandig aan de slag. Dan heb je als IVN'er meerdere opties:
  • Het platform de IVN Natuuracademie Online. Hier vind je korte online cursussen, kun je een selectie aan webinars terugkijken en podcasts luisteren. De meeste content is voor beginners. Je hebt geen account nodig om dit platform te gebruiken.
  • Het platform 'Leer je Groen'. Dit platform is een samenwerking van verschillende natuurorganisaties. Je vindt er verdiepende informatie over bijvoorbeeld veilig buiten werken en weidevogels. Sinds 2020 heb je via Leer je Groen ook toegang tot Leer je Erfgoed. Zo ontdek je ook de cultuurhistorie van Nederland. Voor Leer je Groen heb je wel een account nodig. Als lid van IVN maak je die gratis aan via Ons IVN. Heb je nog geen account voor Ons IVN? Vraag er gratis en gemakkelijk een aan.