Noord-Brabant
Natuur
Op
donderdag12mrt202019:00

Natuur in Eigen Hand

De bijeenkomst op donderdag 12 maart gaat helaas niet door. Indien u zich aangemeld heeft ontvangt u op korte termijn informatie over het vervolg.


Bijeenkomst "Natuur in eigen hand" op donderdag 12 maart in Helmond.

Tijdens deze avond leer je van inspirerende voorbeelden, kan je je ervaringen delen en bieden we concrete handvatten om van idee naar realisatie te komen.  Er zijn tal van experts aanwezig om bezoekers te helpen hun initiatief verder te brengen. Zij geven inzicht in de financieringsmogelijkheden, leggen op verzoek contacten met andere belanghebbenden én geven zinvolle feedback op de plannen.

Programma-onderdelen

  • Inspirerende voorbeelden: diverse voorbeelden worden kort toegelicht van agrarisch, tot wonen, werken en recreëren. 
  • Spreker: Rik Grashoff, Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant.
  • Netwerktijd: ga in gesprek met diverse experts, andere initiatiefnemers en organisaties over de mogelijkheden voor jouw wens. 
  • Thematafels: je kunt bij thematafels in gesprek over onder andere fondsenwerving, voedselbossen, financieringsmogelijkheden en het vinden van medestanders voor je idee.
  • Prijsvraag "Natuur in eigen hand": op deze avond wordt de uitreiking gedaan van de prijsvraag Natuur in eigen hand, waarbij de beste ideeën voor natuurontwikkeling worden beloond met een bedrag van € 5.000,- voor ondersteuning om het idee verder te brengen. Wil je meedoen? Op deze pagina vind je meer informatie over de prijsvraag en ter inspiratie de winnaars van 2019: Prijsvraag Natuur in eigen hand.


Onze dagvoorzitter is Mary Fiers, directeur Groen Ontwikkelfonds Brabant

Extra programma-aanbod: Filmpremière

Landgoed de Langakkers met aandacht voor de inheemse soorten
Voorafgaand aan de conferfentie kunnen bezoekers gratis een korte film (30 minuten) bijwonen voor de nieuwste natuurfilm van Mark Kapteijns.

Op landgoed De Langakkers in Leende is in 20 jaar een natuurrijk kleinschalig agrarisch landschap ontstaan op voormalige landbouwgrond. Ook de tuin rond het huis is stap voor stap veranderd in een natuurtuin.

Een inspirerend particulier initiatief met verbluffend resultaat. In zijn nieuwste productie brengt natuurfilmer Mark Kapteijns prachtig in beeld wat er groeit en bloeit op het landgoed van eigenaar en initiatiefnemer Roel Winters.

Indien u de film wil bezoeken, graag aanvinken op het aanmeldformulier. De tijden zijn dan als volgt:
18.30 - 18.45: inloop voor filmvertoning
18.45 - 19.15: filmpremière
19.00 - 19.30: inloop voor Natuur in Eigen Hand overige bezoekers
19.30:              start Natuur in Eigen Hand
 

De prijsvraag en bijeenkomst worden georganiseerd door IVN Brabant, Groen Ontwikkelfonds Brabant, Provincie Noord-Brabant en coördinatiepunt landschapsbeheer van het Brabants Landschap.

 


 

Algemene informatie

donderdag 12 maart 2020 - 19:00 tot 22:30
Locatie: 
De Cacaofabriek
Cacaokade 1
5705 LA Helmond
Nederland
Google Maps image