Junior Rangers
Recreatie
woensdag24jan2018

Samen werken en sterren kijken

Zaterdagmiddag 13 januari mochten alle ouders, verzorgers, broertjes en zusjes een kijkje komen nemen bij de Aspirant Junior Rangers Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Want wat doet hun zoon of dochter (of broer/zus) eigenlijk tijdens de bijeenkomsten op de Sallandse Heuvelrug?
Nou, ze werken en leren er wat van af, en hebben ondertussen nog veel lol ook! 

Presentatie
Bij het Buitencentrum in Nijverdal werd gepresenteerd wat Junior Rangers nu eigenlijk zijn en wat de jongeren de afgelopen maanden allemaal voor leuke activiteiten hebben gedaan (o.a. wilgentenenhut herstellen in educatiebos 'Daantje Das' en boompjes zagen op de hei tijdens de Natuurwerkdag).

Samen werken
Daarna heeft iedereen de handen uit de mouwen gestoken tijdens het onderhoud van de 'tuin' rond het Buitencentrum. Met steekschoppen, handschoenen en kruiwagens werd er flink doorgewerkt om alle opkomende denneboompjes, bramen en berkjes te verwijderen. De beloning was een lekkere kop warme chocomelk bij het zelf gemaakte vuur en de bezoekers van het terras van het centrum hebben weer een mooi uitzicht terug gekregen. 

Sterren kijken
De middag werd afgesloten met een letterlijk hoogtepunt; een bezoek aan de Sterrenwacht Hellendoorn die in de hoge koepel van het Buitencentrum gehuisvest is. Iedereen kon binnen even bijkomen en genieten van een prachtig planetarium. In de koepel kon je met super grote telescopen de sterren bekijken. 

Alle ouders zijn nu weer helemaal op de hoogte en dragen de Junior Rangers een warm hart toe. Al met al een geslaagde middag. De komende maanden staan nog veel meer uitdagende activiteiten gepland, dus jullie horen zeker weer van ons!

JR SHR - Jaarprogramma 2017-2018