IVN Stadsvergroeners zoekt kernteamleden!

Sinds 2021 organiseert het Tiny Forest Jongerenteam natuurklussen en workshops in de (stads)natuur, voor en door jonge mensen. Inmiddels omgedoopt tot de IVN Stadsvergroeners hebben we ambitieuze plannen om de Zuid-Hollandse (stads)natuur te onderhouden en bij te dragen aan de biodiversiteit. Daarom zijn we op zoek naar drie nieuwe leden die ons komen helpen. Dus: wil jij op een praktische manier bijdragen aan de natuur en ben je tussen de 18 en 30 jaar? Ben je voor ten minste zes maanden 2 á 3 uur per week beschikbaar? Meld je dan aan voor het kernteam! 

Aanmelden

Wat doen de IVN Stadsvergroeners 

De IVN Stadsvergroeners bestaat uit een groep enthousiaste jong-volwasssenen tussen de 18 en 30 jaar die zich vrijwillig inzetten voor het behoud en verbetering van stadsnatuur (waaronder de Tiny Forests) in Zuid-Holland. Het kernteam van 6 á 8 leden organiseert natuurklussen (zoals snoeien in Tiny Forests), leuke workshops en andere buitenactiviteiten. De komende maanden willen we ons ook inzetten voor het vergroten van de biodiversiteit in stedelijk gebied, bijv. door bij te dragen aan geveltuintjes, boomspiegels, etc.  

Daarnaast hebben we rond het kernteam een steeds groter wordende "zwerm" van leeftijdsgenoten die (al dan niet eenmalig) de mouwen opstropen en helpen bij de activiteiten met snoeien, bomen (ver)planten en andere leuke klussen. Samen aan de slag voor natuur in de buurt! 

IVN Stadsvergroeners

Wie zoeken we?  

Je bent 18 tot 30 jaar en je wilt je met gelijkgestemden voor tenminste een half jaar 2 á 3 uur per week in zetten voor natuur! Je hebt geen groene achtergrond nodig, het belangrijkste is dat je zin hebt om met andere jonge mensen aan de slag te gaan om de wereld een stukje groener te maken. Je wordt met het team begeleid door twee jonge projectleiders, maar we vragen wel om een grote mate van zelfstandigheid van jou en het team.  Binnen het kernteam hebben we een aantal rollen bepaald, ieder lid bekleed 1 á 2 rollen. Zo hebben we naast een voorzitter bijvoorbeeld een chef klusdagen, een chef gereedschapsuitleen en een chef communicatie. We bepalen in overleg welke rol jou het beste past of het leukste lijkt.  

Wat bieden we?  

  • De kans om een positieve bijdrage te leveren aan de natuur; 
  • Werken in een leuk team met gelijkgestemde jongeren; 
  • Mogelijkheid om een netwerk op te bouwen binnen de groene sector;  
  • Ervaring opdoen met projectmatig werken bij een grote natuurorganisatie; 
  • Begeleiding door jonge, enthousiaste projectleiders; 
  • Reiskostenvergoeding;  
  • Deelname aan het intern trainingsaanbod van IVN. Naast een tweetal vaste trainingen die iedereen aangeboden krijgt, beslist het kernteam zelf welke training(en) relevant zijn voor het team; 
  • Feestjes! We vieren onze successen en mijlpalen, en daar doen wij zelf graag aan mee;  
  • Een welkomstcadeautje. 

  
Wanneer?  

Je verbindt je voor ten minste zes maanden aan de IVN Stadsvergroeners. Je start in september tot in ieder geval eind maart. Daarna bekijken we samen of je nog een termijn door wilt of dat we op zoek gaan naar vervanging. Let op: onderdeel zijn van de IVN Stadsvergroeners is zo leuk dat je waarschijnlijk wel wil blijven. 

Leuk?  

Meld je hier aan:

Aanmelden