Voor scholen

Het IVN Jongeren Adviesbureau geeft jongeren de kans om mee te mee denken en praten over de maatschappij, van nu en morgen. Over hun eigen toekomst. Het werken met een échte opdracht, van een échte opdrachtgever wekt veel enthousiasme en energie op, zowel bij leerlingen als bij docenten. Bovendien worden leerlingen uitgedaagd om 21ste -eeuwse vaardigheden verder te ontwikkelen, zoals: samenwerken, probleemoplossend vermogen, creativiteit, kritisch denken en professioneel communiceren. Tevens biedt een IVN Jongeren Adviesbureau project een waardevolle invulling voor loopbaanoriëntatie doordat jongeren in de praktijk aan de slag gaan en meekijken in een organisatie.

Voor alle niveaus

Projecten van het IVN Jongeren Adviesbureau zijn geschikt voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs en het MBO. Als school bepaal je zelf het aantal deelnemende klassen, de periode van uitvoering en de deelnemende vakken. Als docent word je door IVN ondersteund met een handleiding en een training voorafgaand aan het IVN Jongeren Adviesbureau traject.

Wat levert het IVN Jongeren Adviesbureau mij als school op?

  • IVN brengt de buitenwereld de klas in. Er wordt gewerkt aan echte vraagstukken en dat werkt zeer motiverend voor jongeren.
  • Er wordt een brug geslagen tussen de theorie en de praktijk waardoor 21ste -eeuwse vaardigheden optimaal ontwikkeld kunnen worden. Denk aan vaardigheden als samenwerken en creatief denken.
  • Er ontstaat verbinding met nieuwe, lokale en maatschappelijk relevante experts en partners. Jongeren leren van inhoudelijke experts uit het werkveld.
  • Een mooie kans om je als school in te zetten voor de samenleving en de lokale natuur.
  • Waardevolle invulling voor loopbaanoriëntatie.
  • Eigen docenten zijn betrokken en worden gefaciliteerd. 
  • Een bewezen aanpak met tevreden referenten.


Hoe doe je mee?

Zo ziet het IVN Jongeren Adviesbureau traject eruit:

JAB

Bekijk ook onderstaand filmpje om te ontdekken hoe het IVN Jongeren Adviesbureau traject verloopt.

Accepteer cookies

Wil je als school deelnemen? Neem contact met ons op!

Headerfoto: Arnoud Kamp, Christelijk College De Noordgouw Heerde