Over Groen Traineeship

website live GT

Het Groen Traineeship is een organisatie opgezet om jonge mensen tussen de 16 en 27 jaar de kans te geven hun duurzame doelen om te zetten in daden. Door een toegankelijk en divers netwerk van jonge mensen te verbinden met groene organisaties geven we nieuwe energie aan de verandering naar een echt leefbare planeet. Groene organisaties waarmee wordt samengewerkt zijn bijvoorbeeld IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG. 

Wat ga je doen?

Als trainee ga je met een groep een paar maanden één of meerdere dagen in de week aan de slag met een project voor een natuur- of milieuorganisatie. Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het opknappen van een natuurgebied of het bedenken en uitvoeren van een campagne voor duurzaam leven. Zo draag je op een unieke manier bij aan een beter milieu en mooiere natuur!

Wat krijg je ervoor?

Het belangrijkste is natuurlijk: een superleuke tijd beleven met andere jongeren. Daarnaast geef je een groener tintje aan je CV, heb je de ruimte jezelf te ontplooien en ontwikkelen, bouw je een groen netwerk op en draag je bij aan een betere wereld. Bovendien ontvang je na afronding van het Groen Traineeship een certificaat en (op aanvraag) een aanbevelingsbrief. Ook is het Groen Traineeship onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMw.

Kijk bij veelgestelde vragen voor meer info. 

Een groot success

De afgelopen jaren hebben al honderden trainees zich ingezet voor natuur en duurzaamheid in Nederland. Ze hebben bijvoorbeeld zeldzame diersoorten geholpen, een overtuigende campagne bedacht om plastic gebruik te verminderen, een duurzame workshop voor kinderen ontwikkeld of onderdeel geweest van een klimaat actie. Deze zomer en herfst startten er weer nieuwe projecten! Lijkt het jou leuk je samen met een enthousiast jong team in te zetten voor natuur en milieu? Meld je dan aan voor een van de projecten. Bij ons vind je altijd wel iets wat bij je past.

Aanmelden voor projecten