Over Groen Traineeship

Na een succesvolle eerste twee jaar, starten we eind februari 2021 met 15 toffe nieuwe projecten. Doe jij mee?

Een groot succes

De afgelopen twee jaar hebben honderden trainees tussen de 16 en 27 jaar zich ingezet voor natuur en duurzaamheid in Nederland. Ze hebben bijvoorbeeld zeldzame diersoorten geholpen, een overtuigende campagne bedacht om plasticgebruik te verminderen, een Tiny Forest aangeplant en beheerd, of ze zijn met andere jongeren onderdeel geweest van een klimaat campagne. Dit deden ze in samenwerking met tien grote groene partnerorganisaties (IVN Natuureducatie, VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG).

Doe mee in 2021

Lijkt het jou leuk om je in 2021 in te zetten voor de natuur? Meld je dan nu aan voor een van de projecten. Samen met een groep jongeren ga je een paar maanden één of meerdere dagen in de week aan de slag met een project voor een van de natuur- of milieuorganisaties.

Daarnaast krijg je tijdens het Groen Traineeship de ruimte om je te ontplooien, een netwerk op te bouwen en bij te dragen aan een betere wereld. Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat. Zo draag je op een unieke manier bij aan een beter milieu en een mooiere natuur. Na afronding van het Groen Traineeship ontvang je een certificaat en een aanbevelingsbrief. Maar het is een wisselwerking, de organisaties kunnen op hun beurt juist leren van jouw frisse blik.

Wil je meer weten over hoe je in aanmerking komt? Of wil je concreter weten wat een Groen Traineeship inhoudt? Bekijk dan de veelgestelde vragen.

Aanmelden voor projecten