Over Groen Traineeship

Het Groen Traineeship is een organisatie opgezet om jonge mensen tussen de 16 en 27 jaar de kans te geven hun duurzame doelen om te zetten in daden. Door een toegankelijk en divers netwerk van jonge mensen te verbinden met groene organisaties geeft het Groen Traineeship nieuwe energie aan de verandering naar een echt leefbare planeet. IVN Natuureducatie werkt samen met het Groen Traineeship aan deze missie. Andere groene organisaties waarmee wordt samengewerkt zijn VBNE, LandschappenNL, Milieudefensie, SoortenNL, Natuurmonumenten, GDO, The Rock Group, FAWAKA Nederland en NIVON / NIVON JONG. 

Wat ga je doen?

Als trainee bij IVN ga je met een groep een paar maanden één of meerdere dagen in de week aan de slag met een groen project. Je bent hands-on bezig en eindigt met een concreet resultaat: bijvoorbeeld het organiseren van een natuurfeestje, bijdragen aan stadsnatuur of het opzetten van een klimaatcursus. Zo draag je op een unieke manier bij aan verbinding tussen mens en natuur!

Wat krijg je ervoor?

Het belangrijkste is natuurlijk: een superleuke tijd beleven met andere jongeren. Daarnaast geef je een groener tintje aan je CV, heb je de ruimte jezelf te ontplooien en ontwikkelen, bouw je een groen netwerk op en draag je bij aan een betere wereld. Bovendien ontvang je na afronding van het Groen Traineeship een certificaat en (op aanvraag) een aanbevelingsbrief. Ook is het Groen Traineeship onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd van het Ministerie van VWS, uitgevoerd door ZonMw.

Een groot succes

De afgelopen jaren hebben al honderden trainees zich ingezet voor natuur en duurzaamheid in Nederland. Ze hebben bijvoorbeeld zeldzame diersoorten geholpen, een overtuigende campagne bedacht om plastic gebruik te verminderen, een duurzame workshop voor kinderen ontwikkeld of onderdeel geweest van een klimaat actie. In de lente, zomer en herfst van 2022 starten er weer nieuwe projecten! Lijkt het jou leuk je samen met een enthousiast jong team in te zetten voor mens en natuur? Meld je dan aan voor een van de Groen Traineeship projecten

Aanmelden voor projecten