Groen Traineeship
Groen Traineeship
maandag10mei2021

Groene organisaties opgelet: kom naar de Groen Traineeship inspiratiesessie op 27 mei!

Veel jongeren vinden natuurbehoud en een duurzamere wereld belangrijk. Toch weten zij niet altijd hoe hier invulling aan te geven. Het Groen Traineeship biedt de oplossing!
In verschillende toffe projecten werken jongvolwassenen aan hun persoonlijke ontwikkeling terwijl zij zich inzetten voor de natuur. Zo leren zij groene organisaties beter kennen die op hun beurt weer leren van de frisse blik van deze jongeren.

Project indienen

Je kunt als groene organisatie meedoen door projecten in te dienen voor blok 8 (maart-juli) en blok 9 (juli-augustus) die in 2022 van start gaan. Wist je dat je project voor ca. 2/3 gefinancierd worden door het Groen Traineeship?

Inspiratiesessie

Tijdens de inspiratiebijeenkomst op donderdag 27 mei van 15:30-17:00 vertellen we je graag alle ins en outs over het Groen Traineeship aan de hand van twee onderdelen:

  • Deel 1: Dit is het Groen Traineeship (van 15.30 tot 16.15)

In dit deel bespreken we wat het Groen Traineeship precies is, wat het voor organisaties oplevert en welke rol de jongeren hierin spelen. Een aantal huidige projectleiders en groene trainees deelt hun ervaringen en goede voorbeelden.

  • Deel 2: In gesprek over je projectideeën (van 16.15 tot 17.00)

In deel 2 gaan we nader in op de praktische kant: planning, financiering, werving. Vervolgens gaan we praktisch aan de slag: je kunt je (eventuele) projectideeën delen met de rest, waar je feedback op krijgt zodat je een nóg beter voorstel maakt, waardoor de kans op honorering stijgt. We gebruiken hiervoor twee formats die je op de website vindt.

Praktische informatie: