Groen om te doen
Natuur
woensdag15apr2020

Doe-tip: Magnolia's bewonderen

Loop jij nu ook vaak een rondje door de buurt wanneer het rustig is? Dan is de Magnolia je vast al opgevallen. De kleurrijke bloemen van deze voorjaarsbloeier fleuren nu namelijk menig tuin op. Zet deze prachtige bloemen eens op de foto, de Magnolia is namelijk erg fotogeniek.

Start van de lente

De kleurrijke bloemen van de Magnolia komen tevoorschijn in het vroege voorjaar. Vele mensen beschouwen de Magnolia daarom als een voorbode van de lente. Zie je deze prachtige bloemen, dan weet je het: de lente is begonnen!

magnolia

De Beverboom

Wist je dat de Magnolia ook wel de Beverboom wordt genoemd? Vroeger dachten ze namelijk dat de takken van deze boom het lievelingsvoedsel van bevers was en sommige mensen vinden het viltachtige omhulsel van de knoppen van de boom lijken op de staart van een bever. 

magnolia

Stevige bloembladeren

Magnolia's zijn ontstaan in een tijd dat er al wel kevers waren maar nog geen bijen. Kevers hebben al die tijd gezorgd voor de bestuiving en die gaan wat minder fijnzinnig te werk dan de bij. Daarom zijn de bloembladen van de Magnolia zo stevig: ze hebben zich aangepast aan de scherpe kaken en krioelende pootjes van de kevers.

Vele soorten

Er zijn vele soorten Magnolia's, in verschillende mooie kleuren. Benieuwd welke Magnolia jij hebt gezien? Maak een foto met Obsidentify, en laat ons weten welke Magnolia jij in de buurt het gezien door je mooiste Magnolia foto te delen op Instagram, Facebook of Twitter met #groenomtedoen.bomen

Meer leren over bomen?

Bekijk de bomen compactgids voor een handig overzicht van meer dan 150 bomen.

Bestel hier voor €10,-

 


Wil je meer #groenomtedoen tips?

Bekijk alle tips

 

Blijf op de hoogte van onze nieuwe tips!

Ga je de natuur in?

Wil je even lekker de natuur in voor wat beweging, frisse lucht en een helder hoofd, dan begrijpen wij dat natuurlijk maar al te goed! Geniet vooral van de natuur, maar blijf dichtbij huis en vermijd drukke plekken. Houd altijd de RIVM richtlijnen in acht:

  • Vermijd drukke plekken;
  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar;
  • Heb je griepverschijnselen, blijf dan thuis;
  • Was je handen zodra je thuiskomt;
  • Houd rekening met elkaar en de natuur.

Houd de site van RIVM in de gaten voor de laatste richtlijnen omtrent corona.