Zoetermeer binnenkort 3 Tiny Forests rijker

Zoetermeer binnenkort 3 Tiny Forests rijker

Zoetermeer 16 oktober 2021

 

TF 2021De gemeente Zoetermeer en IVN Nederland hebben een keuze gemaakt uit twintig aanmeldingen voor een Tiny Forest in Zoetermeer. Er komt op drie locaties een Tiny Forest. De eerste in Noordhove,  bij de scholen De Buut en Baanbreker. De tweede bij de Hof van Seghwaert. Tenslotte wordt in maart 2022 de derde ontwikkeld in Rokkeveen, bij de scholen Floriant en Waterlelie.

Op 26 oktober vond de eerste plantdag plaats in Noordhove, op 16 november volgde de Hof van Seghwaert waar het minibos is geplant samen met de Mr Verwersschool en de Hofvijver.

Tiny forest Noordhove

Tiny forest Seghwaert

 

 

 

 

Een Tiny Forest® is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het is vooral een plaats waar kinderen leren over de natuur. Daarom moet een Tiny Forest dicht bij een school liggen. Maar het is ook een plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten op een prettige en gezonde plek.

TF 2021Scholen kunnen zo’n Tiny Forest, met hulp van IVN, aanplanten en adopteren. Voor deze scholen vormen de minibosjes een buitenleslokaal. Daarom liggen ze ook in de buurt van scholen. Leerkrachten kunnen het bosje in hun dagelijkse onderwijs gebruiken om kinderen te leren over de natuur. Met loeppotje, zoekkaart of meetlint diertjes ontdekken of de groei van bomen opmeten. Er is door IVN ook een speciale lesbox voor deze Tiny Forest ontwikkeld.

Deel deze pagina