De 2e editie van de Wilde Plantenweek

De 2e editie van de Wilde Plantenweek

Zoetermeer 21 mei 2022

Weer genieten van wat groeit en bloeit

Ze zijn kleurig, fleurig, vaak geurig en zomaar in het wild te zien. Toch lopen we er vaak zomaar aan voorbij…..zo kondigden we onze 1e editie van de Wilde Plantenwandeling voor 2022 aan en dit geldt natuurlijk nog steeds!

Dit keer om de late lente of eigenlijk al de zomer te vieren, is het weer tijd voor de wilde plantenwandeling: dit keer van 6 tot 19 juni. 

De vroege bloeiers hebben plaatsgemaakt voor de planten die later in bloei komen. En de vlinders, hommels en libellen vliegen volop rond om hiervan te genieten. Doe met ze mee en wandel langs de informatiebordjes in het Libellenreservaat in Rokkeveen.WPW 2022

Vanaf 2e Pinksterdag tot Vaderdag is weer een nieuwe route uitgezet die op eigen gelegenheid te wandelen is. Voor jong en oud een leuke manier om kennis te maken met inheemse bloeiende planten. Bij veel bloemsoorten staan borden met leuke en interessante weetjes.  De wandeling is ook toegankelijk voor rolstoel en scoot-mobiel.

Met de kids kun je deze speurtocht maken in het gebied waardoor de planten en bloemen nog interessanter worden!

De route is te vinden in het Libellenreservaat dat je kunt bereiken via het adres Kurkhout 100, achter de stadsboerderij Balijhoeve.

Deel deze pagina