Wie gaat met ons mee met de Natuurkoffer? Gezondheid

Wie gaat met ons mee met de Natuurkoffer?

Zoetermeer 3 april 2022

IVN Zoetermeer stelt al jaren door middel van de Natuurkoffer ouderen in verzorgingshuizen in de gelegenheid de natuur te beleven zonder de deur uit te gaan. In de afgelopen corona-tijd heeft het stilgelegen en nu zoeken wij nieuwe enthousiastelingen om de groep te versterken.

Wil jij een steentje bijdragen door met een groepje vrijwilligers een aantal keren per jaar (kwetsbare) ouderen de natuur te laten beleven? Je hebt geen grote kennis van de natuur nodig, vooral affiniteit met het werken met ouderen.

De Natuurkoffer zit boordevol ideeën om ouderen die moeilijk zelf de natuur in kunnen gaan, een “groen uitje” te geven. Er is een koffer voor de lente, zomer, herfst en winter. Hij is gemaakt om ouderen, vooral ook dementerenden, te stimuleren hun zintuigen te prikkelen: de geur van dennennaalden, het zien van mooie natuurbeelden, het voelen van takken en bladeren en het proeven van bijvoorbeeld zelf gemaakte bramenjam. De natuur biedt aanknopingspunten en herinneringen aan vroeger, isolement wordt doorbroken.natuurkoffer

Interesse? Bel of mail naar Mariëlle de Jong: 06-41130101/ beweeg.je.jong@gmail.com

Ontdek meer over

Deel deze pagina