Terugblik Wilde Planten Weken van IVN en KNNV

Terugblik Wilde Planten Weken van IVN en KNNV

Zoetermeer 10 mei 2021

Wandelen langs wilde planten

De afdelingen Zoetermeer van IVN en KNNV organiseerden in de maanden mei en juli een Wilde Planten Week in en om het Libellenreservaat (Balij).

WPW 1

 

 

WPW2

 

 

 

Er was beide keren een route uitgezet die mensen zelfstandig konden lopen, door de informatiebordjes te lezen die we bij de verschillende planten hadden gezet. Zodat iedereen die altijd al iets meer wilde weten over wilde planten, de kans had om weer wat bij te leren. En ook zich te verbazen over hoe planten die er voor je gevoel altijd gewoon zijn, heel bijzonder en mooi kunnen zijn! 

 

WPW 3

 

WPW2-

 

 

 

 

 

 

 

In mei was een ongeveer anderhalve kilometer lange route uitgezet door het Libellenreservaat en een stuk Balijbos, en in juli stonden er wederom vele bordjes in het reservaatdeel, zodat voor jong en oud tijdens het wandelen van alles te leren was over wilde planten. Planten en grassen die je misschien dagelijks ziet staan, maar waaraan je meestal zomaar voorbij loopt. Omdat in verband met Corona geen rondleidingen georganiseerd konden worden, hebben we ontdekt hoe leuk mensen het vinden op deze manier ‘meegenomen te worden’ in de natuur. Iedereen die er op afkomt of toevallig met de hond langsloopt, kan op elk moment van de dag zich laten ‘bijpraten’ over wat de natuur ons voorschotelt.

WPW 8Wethouder Jakobien Groeneveld van onder andere milieu en groen, kwam tijdens de mei-versie op een middag met haar dochter langs om het zelf te zien. 

 

 

We hadden al goede ervaring opgedaan met de Paddenstoelenweek van afgelopen oktober en willen als afdelingen van IVN en KNNV, in onze groeiende samenwerking, vaker dit soort natuurpaden neerzetten in Zoetermeer.

We danken Staatsbosbeheer, gemeente Zoetermeer en de Balijhoeve voor het gebruik van hun terreinen en het bijspringen met materialen.

WPW 6WPW 7

Deel deze pagina