Ook dit jaar de Wilde Planten Week

Ook dit jaar de Wilde Planten Week

Zoetermeer 28 maart 2022

 

Ze zijn kleurig, fleurig, vaak geurig en zomaar in het wild te zien. Toch lopen we er vaak zomaar aan voorbij. Daarom, maar ook om de lente te vieren, is het weer tijd voor de wilde plantenwandeling in de meivakantie van 27 april tot 10 mei. 

De kou heeft plaatsgemaakt voor de warmere zon en de blaadjes zijn weer aan de bomen. Veel van de inheemse flora staat in bloei en ook de insecten, waaronder de vlinders en bijen zijn uit winterslaap of uit hun nestplaatsen gekropen. Net als zij, kunnen wij ook genieten van de kleurige bloemen.

In het Libellenreservaat in Rokkeveen is voor het tweede jaar een informatieve route uitgezet die op eigen gelegenheid te wandelen is. Voor jong en oud een leuke manier om kennis te maken met inheemse bloeiende planten. WPW 2022Bij veel bloemsoorten staan borden met leuke en interessante weetjes.  De wandeling is ook toegankelijk voor rolstoel en scoot-mobiel.

In 2021 liepen vele wandelaars in dit natuurgebiedje die van alles te weten kwamen over wat er langs de paden staat…we kregen veel enthousiaste reacties. Dus ook dit jaar zetten we onze bordjes neer!

Het Libellenreservaat is te vinden aan het Kurkhout 100, achter de stadsboerderij Balijhoeve.

Deel deze pagina