Weekopdrachten/Zoekkaarten

Er is buiten genoeg te zien en te beleven… ook in je eigen tuin en omgeving. IVN West-Friesland heeft een nieuwe zevende zoektip om zelf te doen. Dit keer is het een herfstopdracht.

Bladeren, bessen en paddenstoelen kleuren de herfst. Ze horen bij een herfstbos. Kijk eens met een spiegeltje onder een paddenstoel. Je ziet dan plaatjes of buisjes waar de sporen uit zullen komen.  Er zijn er allerlei gekke vormen paddenstoelen, met wimpers, met een soort van nestje, met namen als b.v. fopzwam of plooirokje. De paddenstoelen op deze zoekkaart komen veel in het Streekbos voor. Probeer deze paddenstoelen allemaal te vinden en zet een kruisje bij de zwam als je die ziet, succes!

De webpagina www.ivn.nl/paddenstoelen staat bomvol activiteiten, weetjes, doe-tips en leuke downloads over paddenstoelen.

De herfstopdracht ‘Paddenstoelen in het bos’ kan worden geprint op één vel papier of is te openen met een smartphone of tablet.

Op onze eigen facebookpagina staat de zoekkaart ook: https://www.facebook.com/IVNWestFrieslandBovenkarspel

Ook de overige zoekkaarten (tuinvogels, wilde bloemen, dagvlinders, watervogels, beestjes in de tuin en boombladeren) blijven voorlopig staan op de IVN website en facebook.

Let op: zoek in eigen omgeving en houd 1,5 meter afstand van andere wandelaars. Veel succes!Weekopdracht 7 - paddenstoelen

Download en print de zoekkaarten:
Weekopdracht 7 – paddenstoelen
Weekopdracht 6 – bomen
Weekopdracht 5 – tuindieren

Weekopdracht 4 – watervogels
Weekopdracht 3 – dagvlinders
Weekopdracht 2 – wilde bloemen
Weekopdracht 1 – tuinvogels