Weekopdrachten

Het is volop lente, genoeg te zien en te beleven… ook in je eigen tuin en omgeving. IVN West-Friesland heeft een nieuwe vijfde zoektip om zelf te doen.

Het beesten allegaartje op deze zoek- en vindkaart is overal te vinden. Als je maar goed kijkt naar bloemen of onder stenen, bladeren, of een oude boomstronk. Deze kriebelende kruipertjes zitten niet stil en zijn onderdeel van de kringloop van ‘eten en gegeten worden’. De egel lust ze graag en gaat in de avond op pad. Het salamandertje houdt net als de slimme, slijmerige slakken van een vochtig plekje. Wormen en pissebedden maken de grond vruchtbaar en gezond met hun gewroet en geknabbel. Spinnen doen aan bungy jumpen en naaktslakken kunnen in de gekste gaatjes komen. Biologie van de koude grond  maar waanzinnig om te weten!

Zet een kruisje bij het beestje als je die ziet, succes!

De weekopdracht Beestje in je tuin of woonomgeving kan worden geprint op één vel papier of te openen met een smartphone of tablet. Op onze eigen facebookpagina staat de zoekkaart ook: https://www.facebook.com/IVNWestFrieslandBovenkarspel
Ook de overige zoekkaarten (tuinvogels, de wilde bloemen, dagvlinders en watervogels) blijven nog een poosje staan op de IVN website en facebook.

Let op: zoek in eigen omgeving en houd 1,5 meter afstand van andere wandelaars. Veel succes!Weekopdracht 5 - tuindierenDownload en print
Weekopdracht 5 - tuindieren

Weekopdracht 4 - watervogels
Weekopdracht 3 - dagvlinders
Weekopdracht 2 - wilde bloemen
Weekopdracht 1 - tuinvogels