Weekopdrachten

Er is buiten genoeg te zien en te beleven… ook in je eigen tuin en omgeving. IVN West-Friesland heeft een nieuwe zesde zoektip om zelf te doen.

Er zijn saaie bomen en interessante bomen maar een ding hebben ze gemeen: alle bladeren zijn verschillend van vorm. Golvend als de eik, spits als de wilg, rond als de linde en als een hand vol vingers van de kastanje.

In de lente zo zacht als een wolletje en in het najaar ruiken ze naar herfst met allerlei kleuren. Houd eens een blad tegen het licht of bekijk de achterkant, daar zitten soms beestjes verstopt.

Verwondering voor bomen, hoe meer bladeren, hoe meer zuurstof er voor ons wordt geproduceerd. Probeer deze allemaal te vinden en zet een kruisje bij het blad als je die ziet, succes!
De weekopdracht Boombladeren in de tuin of woonomgeving kan worden geprint op één vel papier of is te openen met een smartphone of tablet.
Op onze eigen facebookpagina staat de zoekkaart ook: https://www.facebook.com/IVNWestFrieslandBovenkarspel

Ook de overige zoekkaarten (tuinvogels, de wilde bloemen, dagvlinders, watervogels en beestjes in de tuin) blijven voorlopig staan op de IVN website en facebook.

Let op: zoek in eigen omgeving en houd 1,5 meter afstand van andere wandelaars. Veel succes!Weekopdracht 6 - bomenDownload en print
Weekopdracht 6 - bomen
Weekopdracht 5 - tuindieren

Weekopdracht 4 - watervogels
Weekopdracht 3 - dagvlinders
Weekopdracht 2 - wilde bloemen
Weekopdracht 1 - tuinvogels