Wie zijn die luchtacrobaten in het Drachterveld? Excursie naar de oeverzwaluwwand.

THEMA: Wat is er te zien vanaf het Wijzenddijkje?
Oeverzwaluwen en misschien wel orchideeën!
 

Wat is de oeverzwaluwwand?
In de in 2017 aangelegde betonnen wand zijn 108 gaten gevuld met speciaal zand. Achter een opening graaft de oeverzwaluw een gang (kan wel een meter diep zijn) en er wordt  aan het einde het nest gemaakt.  De zwaluwen vliegen af en aan. Een hele luchtshow, recht voor je neus. Een verrekijker heb je niet nodig, ze vliegen links en rechts om je oren.’’ 

Vanaf het Wijzenddijkje en de heuvel hebben fietsers/wandelaars een goed zicht op dit fraaie, open gebied maar wandelend rondom de plas zie je toch het meest. 

De IVN gidsen vertellen ieder hun specifieke verhaal over de historie en het beheer van dit gebied, de bloemen en planten en de vele (water)vogels, echt alles is het weten waard. 

LOCATIE: De locatie is per fiets uit twee richtingen van het Wijzendijkje bereikbaar. De ontmoetingsplek is bij het hek van ingang Het Drachterveld bij Blokker. Neem met de auto de afslag Noorderdracht nabij de molen van Blokker voorbij Wijzenddijkje nr. 9. 

 

Waar
Waterberging Drachterveld en Oeverzwaluwwand
1617KZ Oosterblokker
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Leden IVN en KNNV € 2,00. Niet-leden vanaf 12 jaar € 4,00. Kinderen t/m 12 jaar gratis door sponsorbijdrage ABZ Seeds Andijk.
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina