Op bodemsafari in het Streekbos: welke beestjes vinden we dan?

Bodemleven: net zo rijk als tropisch regenwoud  

Kronkelende wriemelaars zijn er genoeg in Het Streekbos. Onder stenen, bladeren en boomstronken leven o.a. springstaarten, duizendpoten, miljoenpoten, oorwormen en pissebedden naast elkaar. En wat we verder nog kunnen tegenkomen: denk aan, salamanders, slakken en muizen. Ze houden van donkere, vochtige plekken met rottende bladeren en schimmels. Daar zijn ze dol op! Pissebedden zijn eigenlijk schaaldieren. Het zijn kreeftachtigen, net zoals garnalen, kreeften en krabben. Al hebben ze hun naam niet mee, het zijn erg interessante en nuttige dieren, want het zijn wereldwijd de opruimers van natuurlijk afval. 
Gaan jullie ook mee  bodembeestjes ontdekken?  

Op https://bodemdierendagen.nl/tips kun je al heel veel info vinden. 

De excursie sluit aan op de film: Onder het Maaiveld.
EMS FILMS, de makers van De Wilde Stad en De Nieuwe Wildernis, gaan ondergronds met Onder het Maaiveld. De film over een uiterst actueel thema laat de fascinerende wereld direct onder onze voeten zien en toont het grote belang van een gezonde bodem. Onder het Maaiveld is vanaf 2 maart 2023 in Nederlandse bioscopen en filmtheaters te zien. 

bodemdiertje pixabay
Waar
IVN Bezoekerscentrum (Streekbos Paviljoen)
Veilingweg 21a
1611 BN Bovenkarspel
0616197236 Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Leden IVN en KNNV € 2,00. Niet-leden vanaf 12 jaar € 4,00. Kinderen t/m 12 jaar gratis door sponsorbijdrage ABZ Seeds Andijk.
  • Aanmelden verplicht: Nee

Linda Smit

Coördinator Publieksactiviteiten West-Friesland

Ontdek meer over

Deel deze pagina