Texel
Water
zondag02feb2020

Watergidsencursus voor zoetwater - uitgesteld naar 2021

Natuurvereniging IVN Texel organiseert regelmatig leuke cursussen om je te verdiepen in allerlei onderwerpen over de (Texelse) natuur. Deze cursus zal gaan over het (zoete) binnenwater van Texel.

De cursus is i.v.m. Corona uitgesteld naar 2021.

De cursus zal bestaan uit vier avonden gevolgd door drie excursies overdag. Het gaat nadrukkelijk om alles wat met het zoete water op Texel te maken heeft. De thema’s die onder meer behandeld worden zijn waterbeheer, waterhuishouding, waterkwaliteit, levensgemeenschappen, planten en dieren.

Na de vier cursusavonden volgen nog drie excursie-ochtenden. Deze excursies worden georganiseerd door de cursisten zelf tijdens de avonden. De onderwerpen hiervoor staan dus nog niet vast, maar te denken valt aan een bezoek aan een kolk, een duinmeertje of de waterzuivering.
Na deze korte cursus is het de bedoeling dat je zelfstandig, of samen met iemand anders, een activiteit met als onderwerp “zoetwater” kunt organiseren.


De cursusavonden staan gepland op maandag 9 maart, 23 maart, 6 april en 11 mei 2020, de excursies (op zaterdagochtend) staan gepland op 9 mei, 23 mei en 6 juni 2020.
Deze cursus is zowel voor IVN leden als voor niet-IVN leden. Voor leden zijn er geen kosten aan verbonden. Voor niet-leden is het bedrag € 25, =
Een mooie gelegenheid om lid van de natuurvereniging te worden!

Heb je belangstelling of wil je meer informatie, mail dan naar: bertdeboer53@hotmail.com.

De cursus is een mooie opstap voor diegene die geïnteresseerd zijn in de IVN Kolken groep die dit voorjaar gaat starten.