Twee jaar Kolkengroep IVN Texel

Twee jaar Kolkengroep IVN Texel

Texel 7 november 2021

Begin 2020 is de kolken groep van het IVN Texel opgericht. Het doel is om door inventarisatie van de flora en fauna de eigenaren en de Texelse bevolking te interesseren voor deze mooie Texelse landschapselementen en ze zo te beschermen voor de dreigende ondergang.

Kolk
Door een bijdrage van “Het betrekken bij Groen” fonds van de provincie Noord-Holland was het mogelijk om een deel van de benodigde materialen voor de inventarisaties aan te schaffen.

Intussen hebben we een leuke groep mensen die hun eigen gekozen kolk inventariseren. Binnen de groep communiceren we via een groeps app en via de e-mail. Regelmatig geven we een nieuwsbrief uit met onze bevindingen en wetenswaardigheden. Zo proberen we de kennis binnen de groep te delen en te verhogen.

Bij het in kaart brengen van de kolken op het Hoge Berg gebied hebben we tot nu toe ruim 250 kolken opgespoord. Er zijn voldoende kolken om belangstellenden een eigen kolk toe te wijzen als onderzoeksgebiedje. Als je interesse hebt kun je je aanmelden bij Marcel of Bert.

Door corona de afgelopen 2 jaar hebben we niet alles kunnen doen wat we in de planning hadden, maar voor het nieuwe jaar gaan we er vanuit dat we weer veel met elkaar naar buiten kunnen en elkaar kunnen treffen.

Deel deze pagina