Kleuters op ontdekking in de natuur

 

Spelenderwijs

de natuur 

ontdekken!

 

 

 

Kleuters op ontdekking in de natuur!

KLEUTERNATUUR is een natuureducatieprogramma voor kleuters. Op hun eigen niveau en binnen hun eigen belevingswereld, leren ze spelenderwijs de natuur ontdekken en beleven. Ook in 2019 willen we weer 6 leuke, leerzame kleuternatuurmiddagen organiseren en wel op de volgende data:

 

Woensdag 10 april (=VOL)                  Vogels in de lente

Woensdag 8 mei                                  Slakken

Woensdag 5 juni                                 Wilde bloemen

Woensdag 4 september                    Bomen

Woensdag 2 oktober                          Paddenstoelen

Woensdag 6 november                     Meer over het weer

 

Goed om te weten

  • Kleuternatuur wordt georganiseerd in en om het MEC op landgoed Visdonk in Roosendaal.
  • Het programma begint om 14 uur ’s middags en duurt tot 16 uur. Halverwege drinken we een glaasje limonade met wat lekkers er bij.
  • Vaste onderdelen van het programma zijn een toepasselijk voorleesverhaal, een stukje eenvoudige informatie over het onderwerp aan de hand van plaatjes, een wandeling door het bos en een knutselopdracht. Het niveau van de informatie en doe-opdrachten is gericht op kinderen van 4 tot en met 6 jaar.
  • We vragen een bijdrage van € 2,00 per deelnemend kind per middag. Dit bedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van limonade, een traktatie, knutsel- en lesmaterialen.
  • We vinden het belangrijk dat ook (groot)ouders er bij zijn (max. 1 per kind). Om de kinderen waar nodig een handje te helpen, maar ook omdat het gewoon leuk is om deze middag samen te beleven!

Aanmelden

Voorheen was het mogelijk om je voor een heel jaar aan te melden. Maar omdat er steeds meer belangstelling is voor Kleuternatuur, zou dat kunnen betekenen dat wie wat later reageert nooit kan komen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.  Daarom kunt u zich dit jaar per keer aanmelden. Dit kan vanaf de dag na de voorgaande Kleuternatuurmiddag. Voor de middag van 8 mei kunt u zich dus aanmelden vanaf 11 april, et cetera.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar kleuternatuur@telfort.nl . Er geldt een maximum van 20 deelnemertjes per middag. Daarbij hanteren we de volgorde van aanmelding per e-mail. Bij meer dan 20 aanmeldingen komt uw naam op de reservelijst. Komt er door afmelding een plekje vrij? Dan laten we dat zo snel mogelijk weten.  Komt er geen plekje vrij? Dan krijgt u een plaatsje aangeboden voor de volgende Kleuternatuurmiddag.

Meer informatie

Wilt u meer weten over Kleuternatuur? Neem dan eens een kijkje op onze facebookpagina www.facebook.com/kleuternatuurroosendaal. Hierop staan foto’s, actuele informatie en onze nieuwsbrief van 2019.

Groeten!
Team Kleuternatuur