Struinen in de Klompenwaard

Op zaterdag 14 oktober 2023 om 14:00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa 2 uur durende natuurwandeling in de Klompenwaard in Doornenburg. De excursie start vanaf de parkeerplaats bij het toegangshek Klompenwaard Sterreschans/Waaldijk te Doornenburg  en wordt geleid door onze natuurgids Jos van Betuw mobiel 0623738031.

Wie denkt dat er in deze tijd van het jaar in de natuur niet zoveel te beleven valt, heeft het mis. Ook in de herfstperiode is er volop leven in de Klompenwaard. We zullen stilstaan bij de totstandkoming van dit natuurgebied op deze toch wel markante plaats. De dynamiek van de Waal en het Pannerdens Kanaal en de wisselende waterstanden, hebben vrij spel in de Klompenwaard.

Tijdens de struintocht zullen we, naar wij hopen, diverse watervogels te zien krijgen. Putters zijn bezig de zaadjes uit de uitgebloeide distels en klissen te peuteren. Buizerds en torenvalken zijn ook vaak te vinden in de Klompenwaard. Uiteraard zijn de grote grazers, Konikpaarden en Rode Geuzen, niet te missen. Kortom voor elk wat wils. Wij hopen u dan ook te mogen ontmoeten voor een mooie struintocht door dit prachtige natuurgebied.

  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en vergeet uw verrekijker niet.
  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
  • Meedoen aan onze excursies is op eigen risico.
Waar
Toegangshek fort Pannerden
nabij Sterrenschans 9
Doornenburg
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Jos van Betuw

Gids IVN RijnWaal

Ontdek meer over

Deel deze pagina