Paddenstoelen zoeken in Hemmen

Op donderdag 5 oktober 2023 om 14:00 uur organiseert IVN RijnWaal een circa 2 uur durende paddenstoelen wandeling in Hemmen. De excursie start vanaf de Hervormde kerk op het Kerkplein 6672 LB Hemmen en wordt geleid door onze natuurgids Piet Broekhof mobiel 06 44149876.

Wat kunnen we na deze, redelijk natte zomer verwachten? Zullen de verschillende soorten zich weer laten zien? Wat is hun groeiwijze, wat is hun functie en hoe verspreiden ze zich?

Paddenstoelen zijn er in vele vormen, kleuren en geuren. Soms zijn het ‘vijanden’ en vallen ze levende bomen aan, dan weer zijn het ‘vrienden’ en werken samen met andere organismen, maar meestal zijn het ‘vuilnismannen’ en ruimen ze dood materiaal op. Er valt in ieder geval veel te zien aan en veel te vertellen over paddenstoelen. Gezien de wisselende weersomstandigheden van de laatste tijd blijft het een verassing welke paddenstoelen we in deze prachtige bosrijke omgeving zullen zien.

  • Denk aan waterdichte schoenen of laarzen en misschien een spiegeltje om de onderkant van de paddenstoelen te bekijken.
  • Deelname is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
  • Onze excursies zijn op eigen risico
Waar
Hervormde kerk, Hemmen
Kerkplain
6672 LB Hemmen
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Piet Broekhof

Gids IVN RijnWaal

Ontdek meer over

Deel deze pagina