Langs de Grote Beerze VOL!

Op zondagmorgen 21 mei organiseert IVN Oirschot een wandelexcursie (ca. 3,5 km) in het gebied de Grijze Steen. Dit afwisselende natuurgebied op de grens van de gemeente Oirschot en Bladel bestaat onder andere uit heide, bos en kleinschalig cultuurlandschap en wordt doorsneden door het dal van de Groote Beerze.

Afgelopen jaar is er door Waterschap De Dommel flink werk verzet om de Groote Beerze weer in de oude luister te herstellen. Tijdens de excursie in de prachtige meimaand vertellen we welke werkzaamheden we uitgevoerd hebben en waarom. We laten we zien hoe het gebied zich aan het ontwikkelen is en we genieten van haar schoonheid waaronder de aanwezige planten en dieren en de verrassende landschappen.

We verzamelen om 9.45 uur in Oirschot op de parkeerplaats in de St. Jorisstraat tegenover Joriszorg.

Om 10.15 uur start de excursie vanaf Parkeerplaats Dal van de Groote Beerze aan de Biezegoren in Casteren, een zijweg van de Westelbeersedijk. Zie bijgevoegd kaartje. De wandeling staat onder leiding van Toon Kemps (regiobeheerder bij Waterschap De Dommel) en Martien van Beljouw (natuurgids van IVN Oirschot).

Nog een tip: neem je laarzen mee want het kan nat zijn in het gebied.

AANMELDEN is helaas niet meer mogelijk.

 

Water-LA-Oirschot
Waar
Parkeerplaats t.o. Sint Joris
St Jorisstraat 1
5688AS Oirschot
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Maximaal aantal deelnemers: 43
  • Aanmelden verplicht: Ja

Ontdek meer over

Deel deze pagina