Oirschot
Natuur in de Buurt
Vanaf
dinsdag22mrt202220:00

Filmavonden: 22 (VOL!) en 24 maart (VOL!)

IVN Oirschot bestaat 40 jaar. Vanwege deze mijlpaal organiseert IVN Oirschot in maart 2 avonden waarop de nieuwe films van Mark Kapteijns van Brabants Landschap worden getoond.

Mark Kapteijns, lid van IVN Oirschot en boswachter bij Brabants Landschap, maakt elke 2 jaar nieuwe films over de natuur in onze provincie. Hij heeft al veel prijswinnende films op zijn naam staan. Twee jaar geleden konden we zo de mooie film over het Groene Woud bewonderen. Dit jaar komen er maar liefst 2 films uit.Filmposter Brabants Landschap

Zowel op dinsdag 22 als op donderdag 24 maart 2022 vertoont IVN Oirschot beide films. Voor de pauze is dit ‘Landschapsbeheer, samenwerken voor een natuurrijk Brabant’. Deze film bevat weer schitterende natuuropnamen: Buitelende kieviten, nieuwsgierige steenuilen en de geheimzinnige patrijs. Maar niet alleen deze beelden maken de film boeiend, er is ook een hoofdrol voor vrijwilligers, boeren en erfeigenaren en de wijze waarop zij hun bijdrage leveren aan een verbetering van de natuur in onze provincie.

Na de pauze wordt ‘Landgoed De Langakkers, aandacht voor de inheemse soorten’ vertoond. Op landgoed De Langakkers in Leende is in 20 jaar een natuurrijk kleinschalig agrarisch landschap ontstaan op voormalige landbouwgrond. Ook de tuin rond het huis is stap voor stap veranderd in een natuurtuin. Een inspirerend particulier initiatief met verbluffend resultaat.

De films worden op dinsdag 22 en donderdag 24 maart op groot scherm vertoond in dorpshuis ’t Hart in Spoordonk (de voormalige Bernadettekerk). De aanvang is om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar à € 5 p.p.

Hieronder kunnen kaarten voor één van beide filmavonden worden besteld. Binnen 2 dagen ontvangt u op het opgegeven e-mailadres bericht of er nog plaats is en een betalingsverzoek. Zodra wij de betaling binnen hebben worden de digitale kaarten naar uw mailadres verzonden.

AANMELDEN DI 22 MAARTVOL!

AANMELDEN DO 24 MAARTVOL!

Patrijs

Algemene informatie

donderdag 24 maart 2022 - 20:00 tot 22:00
Locatie: 
Dorpshuis 't Hart
Bernadettestraat 2
5688 KN Spoordonk
Nederland
Google Maps image