Oirschot
Vogels
Vanaf
maandag25apr202220:00

Basiscursus Vogelherkenning

Om het 25-jarig bestaan van de Vogelwerkgroep van het IVN-Oirschot te vieren organiseert zij dit voorjaar weer een Vogelcursus voor beginners.

U vraagt zich wandelend of fietsend natuurlijk wel eens af: welke vogel zie ik daar of hoor ik nu toch?  En u vindt ze eigenlijk ook wel mooi, en wilt er meer van te weten komen. Doe dan mee met de vogelcursus.

U leert een aantal vogels kennen, die hier in de streek voorkomen. U leert hun geluiden onderscheiden. U ziet, dat u op de heide wat andere soorten tegenkomt dan in bos of park. En weer andere dan bij vennen of rivieren of in het stedelijke gebied. Wat voor verschillen zijn er in snavels, poten, ogen en de nestbouw? Wat is vogeltrek? 

In 2 theorieavonden op de maandagen 25 april en 30 mei worden bovenstaande zaken behandeld. Maar ook welke kijker of telescoop, gidsen of boekwerken kun je gebruiken. Het inventarisatiewerk en tellingen van de werkgroep worden besproken.

En dit alles wordt in het veld in de praktijk gebracht, tijdens 3 excursies op zaterdagochtenden 30 april – 7 en 14 mei. De excursies vinden plaats in gebieden in en rond Oirschot.

De kosten van de cursus zijn: IVN-leden: 35 euro, niet-leden betalen 40 euro.

Onze ervaring leert, dat met een aantal geïnteresseerden deelnemen aan dit soort activiteiten deze ook extra plezierig maken. Samen leer je meer dan vanuit vogelboeken. Er geldt echter wel een maximum van 20 deelnemers. Op = op.

De cursus is gericht op beginners en voorkennis is niet nodig. Om deel te nemen hoeft u geen lid van het IVN te zijn. Wilt u later wel lid van de vogelwerkgroep van IVN Oirschot gaan dan is het slimmer om nu al lid van IVN Oirschot te worden. 

Met onderstaande knop kunt u zich aanmelden voor deze cursus.

AANMELDEN

Algemene informatie

maandag 25 april 2022 - 20:00 tot maandag 30 mei 2022 - 22:00