Duin- en strandwandeling*

Weet u wat een kwarrige eik is? Wilt u de mooiste meertjes in de duinen zien? Heeft u wel eens eieren gevonden op het strand? Weet u waarom er hoofdzakelijk linker handschoenen aanspoelen?

Zondag 19 maart nemen IVN-gidsen u mee op een mooie en leerzame wandeling. De route gaat in eerste instantie langs mooie paadjes door de kalkrijke duinen ten zuiden van Bergen aan Zee. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: we verzamelen allerlei spullen die op het strand zijn te vinden.  Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?)…. Alle bijzondere zaken nemen we mee en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. De totale lengte van de route is ongeveer 4,5 km. We wandelen in een rustig tempo, met veel stops onderweg. Het advies is wel om goede wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur.

De start van de wandeling is op zondag 19 maart om 10 uur in het Parnassiagebouw vann IVN te Bergen aan Zee: na de rotonde bij begin Bergen aan Zee rechtdoor, dan eerste weg links (Paulineweg), dan bordjes “IVN-Parnassia” volgen.

Waar
gebouw Parnassia
Parkweg 2
1865AJ Bergen aan Zee
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Deelname € 3,00. kinderen gratis.
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina