OVER ONS.

Onze IVN afdeling is een van de 170 afdelingen van IVN Nederland en bestaat uit een aantal enthousiaste vrijwilligers met passie voor natuur en milieu. IVN is een vereniging voor natuur- en milieueducatie en duurzaamheid. Wij streven naar een duurzame samenleving en concentreren ons daarbij op de verhoging van kwaliteit en kwantiteit van de natuur in onze eigen omgeving. De Strabrechtse Heide, De Molenheide en 't Sang en Goorkens zijn prachtige natuurgebieden in onze omgeving waar wij ons op richten. Ook kinderen willen wij laten zien hoe leuk natuur is, dit doen wij middels een aantal projecten gericht op kinderen. Om e.e.a. te organiseren hebben wij diverse werkgroepen, meer over deze werkgroepen vind je in menu: Werkgroepen.

Vrijwilliger worden?

Diverse werkgroepen kunnen nog versterking gebruiken.. Wil je ook vrijwilliger worden  informeer dan bij de contactpersoon van de werkgroep.

Geschiedenis

IVN Mierlo is opgericht op 18 maart 1976. De initiatiefnemers waren wijlen Frans Damen, Gerard Erkelens en Andre de Koning.

In 1988 kregen we een eigen woonruimte in het voormailige kostershuis aan de Heer van Scherpenzeelweg.

In 1999 verhuisden we naar onze huidige locatie verenigingsgebouw 't Klokhuis  aan de Goorsedijk 1 in Mierlo, met een natuurtuin van 4000 m2  waarin een geur- en voeltuin, een vlindertuin en speurhut.