Slootjesdagen 2021

Slootjesdagen 2021

Mierlo 14 juni 2021

In het weekend van 12 en 13 Juni werden de slootjesdagen georganiseerd door IVN Mierlo. Als locatie werd voor het IVN-terrein aan de Goorsedijk gekozen omdat hier de Corona regels het beste gehandhaafd kunnen worden. Tevens zijn hier meerdere faciliteiten ter beschikking waarvan gebruik gemaakt kan worden. De organisatie was blij verrast met de hoge opkomst. De vier beschikbare sessies waren immers in korte tijd volledig volgeboekt. 

De zaterdag begon met een beetje druilerig weer maar dat weerhield de eerste deelnemers niet om zich om 10.00 uur enthousiast te melden. De eerste groep kinderen werd verwelkomd door de IVN-vrijwilligers en kregen tekst en uitleg van wat er allemaal stond te gebeuren. De kinderen konden niet wachten tot ze mochten beginnen met schepnet, loeppotje en zoekkaart.

Al snel stonden de eerste kinderen aan het water om te vissen met de beschikbare schepnetjes. En de vangst was er dan ook naar. Ontelbaar veel rugzwemmertjes, salamanders, poelslakken, libellenlarven en andere watermonstertjes. Met behulp van de zoekkaarten en het loeppotje was het mogelijk de vangst te determineren. 

Op een andere locatie op het terrein stonden microscopen gereed voor verder onderzoek van planten en dieren waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Voor de meeste van hen was de ochtend dan ook te snel voorbij.

In de middag kwam af en toe de zon door en de zondag was het heerlijk zomers weer. Opvallend was het enthousiasme waarmee elke groep aan de slag ging. Ook de ouders vermaakten zich prima en hielpen goed mee. Al met al kunnen we terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement wat zeker voor herhaling vatbaar is. 

Het IVN stimuleert het beleven van de natuur, en dat doe je samen. De slootjesdagen waren hier een goed voorbeeld van.

Deel deze pagina