Berken verwijderen Strabrechtse Heide Bomen en struiken

Berken verwijderen Strabrechtse Heide

Mierlo 25 september 2021

Op 18 en 25 September 2021 vond de activiteit “berken verwijderen” op de Strabrechtse Heide plaats. 

Op dit moment bloeit op de Strabrechtse-Heide de heide weer prachtig. Daar genieten vele fietsers en wandelaars van en ook de vogelkijkhut bij het Beuven wordt altijd druk bezocht. Het natuurlijke proces op de heide zet zich voort. Dat laat zich zien doordat de berken daar in de omgeving weer volop groeien. Dit is een constant proces dat zich blijft herhalen en onze aandacht en inspanning, blijft vragen.

Daarom hebben IVN Asten Someren en IVN Mierlo samen met de gemeente Someren het idee opgepakt om de berken te gaan verwijderen. De opzet is om de oevers van het Beuven (bij de vogelkijkhut en observatiewand) en de strook tussen ven en fietspad vrij van jonge berkenopslag te maken zodat het zicht op het ven behouden blijft.

De opkomst op beide dagen was gelukkig groot en dat was ook nodig om de grote hoeveelheid berken te verwijderen. Na twee zaterdagen hard werken is het resultaat goed te zien wat veel voldoening geeft. De sfeer en het weer waren uitstekend en ook voor de inwendige mens werd gezorgd met koffie en een lekker brabants worstenbroodje.

Veel dank aan de organisatie en de vrijwilligers voor hun inzet.

Berken verwijderenberken verwijderenStrabrechtse heide

Ontdek meer over

Deel deze pagina