Wandelingenwerkgroep

Contactgegevens: klik hier

De Wandelingenwerkgroep (WWG) organiseert ongeveer 36 vrij toegankelijke natuurwandelingen per jaar. Ze zorgt voor de publiciteit daar om heen en voor achtergrondinformatie voor de ongeveer 60 actieve gidsen.

Zie verder hieronder bij Natuurwandelingen.

Ook organiseert de WWG jaarlijks 30 tot 40 wandelingen op verzoek. In overleg met de aanvrager wordt een wandeling op maat in elkaar gezet in een gebied naar keuze van de aanvrager. Er is daarbij veel variatie mogelijk.

Zie verder hieronder bij Wandelingen op verzoek.

Natuurwandelingen

Natuurwandelingen zijn vrij toegankelijke wandelingen, meestal op zondag, maar soms op andere dagen.
Onze ervaren natuurgidsen leiden je door een natuurgebied en laten je de natuur in het gebied beleven op diverse manieren. U gaat zo de natuur op een andere manier bekijken en ervaren.
Een natuurwandeling duurt anderhalf à twee uur, tenzij anders vermeld.
Deelname is gratis, maar een eigen bijdrage of lid worden van IVN Mark & Donge is welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig, tenzij anders vermeld.

Klik hier voor de wandelingen de komende periode.

Een beperkt aantal wandelingen is geschikt voor rolstoelgebruikers en kinderwagens: deze gaan alleen over verharde paden.
Wij houden ons daarmee aan de veilige kant, want al zijn veel onverharde paden in een droge periode ook geschikt, na regenval is dat vaak niet zo.

Een beperkt aantal wandelingen is gekenmerkt als gezinswandeling: volwassen deelnemers zijn zeer welkom, maar uitleg en activiteiten zijn vooral op de kinderen gericht.

Wandelingen op verzoek

Wilt u zelf op pad met een IVN-gids? Dat kan!
Wil je een keer met een groepje, familie, vrienden, kennissen of collega’s in een natuurgebied wandelen? Of wil je een wandeling voor mantelzorgers of mensen met een beperking organiseren? Door de week of in het weekend..... In de zomer eventueel zelfs in de avonduren?
Vraag het onze contactpersoon 'wandelingen op verzoek', Adriaan van Rinsum. Graag 
minimaal 3 weken van te voren.
Hij kan een gids 'op maat' regelen. Een wandeling duurt meestal 1½ tot 2u.
Kosten: € 35,- per gids. Maximale groepsgrootte per gids is 15 personen.