Torenvalken jeugdgroep

Jongeren trekken erop uit de natuur in!

De Torenvalken hebben al een flink aantal jaren rondgevlogen in de natuur rondom en buiten Breda. Meestal zo’n tien tot vijftien jonge mensen tussen de elf en twintig jaar oud.

Soms hebben de Jonge Valken de metamorfose van Spitsmuis tot Torenvalk ondergaan en beginnen op elfjarige leeftijd aan een groen leven met de Torenvalken.
Veel groene kennis om mee te doen aan een activiteit of wandeling door bos of hei, is niet nodig, die komt vanzelf wel aanwaaien bij ontmoetingen van mensen met een ‘hobby in het groen’. Zij zijn besmet met het groene Virus en dragen dat makkelijk over! Een aandoening waar je alleen maar plezier van kunt hebben.

Torenvalken komen overal, ze dalen o.a. neer bij een Natuurtuin, doen mee met de Natuurwerkdag of brouwen van alles in de Heksenkeuken. Soms, eens in de paar jaar, maken ze zelfs een traditionele midwinterhoorn uit een berkenstammetje, daarmee blazen ze de winter uit het land.

Nieuwsgierig geworden? Twijfel niet te lang anders is er een seizoen zo voorbij.

Meld je aan voordat je spijt hebt dat je er niet eerder aan begonnen bent. Dat doe je door een mailtje te sturen aan torenvalken@ivn-markendonge.nl
Zet in de mail in ieder geval je naam, je leeftijd en het telefoon nummer van je ouders.

Lidmaatschap van de Torenvalken kost €25,- per jaar.

Planning Torenvalken bijeenkomsten 2e zaterdag van de maand

2023

7 januari: Ooievaarsnest maken bij Nick

11 februari: Bomenwandeling met gids; Winterkenmerken ( Arjane)

18 maart:  Nog in te vullen

8 april: Laarzenpad Etten Leur

13 mei:  Nog in te vullen

10 juni: Slootjesdag

8 juli: Vlot bouwen

 

Contactgegevens