zondag 24 september 2023 HERFST- EN PADDENSTOELENWANDELING OP ANNANINA’S RUST

Op zondag 24 september a.s. organiseert IVN-afdeling Kempenland-West een wandeling op het tussen Hilvarenbeek en Diessen gelegen landgoed Annanina’s Rust. De wandeling begint om 9.00 uur en duurt ruim twee uur. Startpunt is de carpoolplaats aan de Diessenseweg te Hilvarenbeek (aan de Hilvarenbeekse kant van het viaduct in de weg Reusel-Tilburg). Deelname aan de wandeling is gratis en iedere belangstellende is van harte welkom.
De herfst kondigt zich al voorzichtig aan. Hier en daar beginnen de eerste bladeren van bomen en struiken al te kleuren. De herfst is ook de paddenstoelentijd bij uitstek. Paddenstoelen houden van vochtige omstandigheden en regen is er in de afgelopen maanden behoorlijk veel gevallen. Daarom bestaat de kans dat er op 24 september flink wat verschillende soorten te vinden zijn in het gevarieerde bos op Annanina’s Rust, waaronder mogelijk ook hele bijzondere. Een kwestie van goed zoeken en kijken dus!
Gaat u mee op verkenning op Landgoed Annanina’s Rust om te zoeken naar paddenstoelen of om te ontdekken hoe het bos en de natuur zich voorbereiden op de naderende winter? U bent welkom om met de gidsen van het IVN mee te wandelen over dit landgoed met die toch ietwat raadselachtige naam! Ook over die vreemde naam (en de ontstaansgeschiedenis van het landgoed) zult u op de wandeling beslist wat meer aan de weet komen.

  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Ontdek meer over

Deel deze pagina