Natuurontbijt 2016

Vaderdag! Zondag 19 juni 2016. Jááá! Natuurontbijt in Natuurtuin de Heebrig!

We mogen met z’n allen terugkijken op een fantastisch geslaagde ochtend. Met dank aan alle enthousiaste kinderen, ouders, grootouders en het organiserende team!

Er kwam veel voorbereiding aan te pas, zoals de boodschappen halen, het smeren van de broodjes, zetten van koffie en thee. Maar ook het sjouwen van alle ‘huishoudelijke materialen’ zoals tafels, stoelen, manden met broodjes, koffiekannen, flessen water, enzovoorts enzovoorts, naar de gezellige zithoek in het hoog gelegen gedeelte van de Heebrig. Daarbij moesten ook de materialen die nodig waren om de vier verschillende ‘groene’ activiteiten uit te kunnen voeren naar ‘boven’…. En let wel: er is géén elektriciteit en geen leidingwater in de Heebrig. Een zorgvuldige planning vooraf en de bereidheid van een groot aantal vrijwilligers om daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken is een ‘must’. Het kost lichamelijke kracht en energie, maar vele handen maken het werk licht. En na anderhalf uur bezig zijnde, waren alle materialen ‘boven’, de tafel gedekt, de koffie gezet, de activiteitenmaterialen op hun plek.

Op het afgesproken tijdstip zien we onze gids Luc in de verte, in de groene weide, aankomen, met om hem heen een waaier aan deelnemers. “Wélkom, fijn dat jullie gekomen zijn”, zo begroet Voorzitter Jo Pelzer de deelnemers. Daarna verloopt de ochtend zoals gepland. Eerst gezamenlijk rond de ontbijttafel, aansluitend starten met de activiteiten. Het aanbod: een rondleiding door de Heebrig, waterdiertjes onderzoeken, creatief met modder-pratsch, toverstokjes knutselen van natuurlijke materialen. Alle deelnemers doen mee, jong en oud, zichtbaar genietend.

Het voelt tijdens die ochtend precies zoals Louis Armstrong zong in het prachtige lied ‘What a wonderful world’: stukjes blauwe lucht, witte wolken, een lachend zonnetje, overweldigende kleuren van de natuur, buitenlucht, blije gezichten, opgroeiende kinderen, ouders en kroost, mens en dier, genietend van natuur, van elkaar, van gezelligheid, van koffie en heerlijke verse belegde broodjes en van alle ‘groene’ activiteiten.

Bij de organisatie schept de pret van de kinderen, het op een speelse manier educatief bezig zijn, de verwondering, de dankbaarheid en waardering van ouders en kinderen gróte voldoening.

Deze geslaagde activiteit vráágt om een herhaling. Máár…. de huidige vrijwilligers bereiken langzaam aan een iets hogere leeftijd! Het zou te gek voor woorden zijn dat we deze trouwe mensen met dit gesjouw blijven opzadelen!
Dáárom doen wij nu een oproep aan iedereen die bereid en lichamelijk in staat is de handen uit de mouwen te steken, om zich nu alvast op te geven om te helpen bij het natuurontbijt in 2017, de derde zondag in juni ! Wij hopen op veel respons!

Jo Pelzer, Carl Casiolkofsky, Luc Stroman, Jacques en Alexandra en Daniël Seezink, Irene Zeferer, Jacques en Marleen Gillissen, Rinus Koens, Piërre Belleflamme, Karin, Hub en Marianne Bonten

(Terug naar de vorige pagina)

Klik hier voor een fotoimpressie van deze activiteit