Word moestuinder

Heb je groene vingers en vind je het leuk om je eigen voedsel te verbouwen? IVN Amsterdam ondersteunt het opzetten van buurtmoestuinen in en rondom Amsterdam. De moestuinen zorgen voor een stukje groen in de stad en vormen een samenkomstplek voor buurtgenoten. In verschillende moestuingroepen worden de tuinen beheerd en onderhouden. Als lid van zo'n groep kan je lekker aan de slag met groente en fruit, teel je je eigen lokale, biologische voedsel en kan je gezellig met andere natuurgerichte mensen samenwerken. Er zijn drie moestuingroepen die ondersteund worden door IVN Amsterdam: De Prinses op de Erwt, Sweetgrass in de Polder en De Harmonie.  

doen ivn amsterdam moestuinierenDe Prinses op de Erwt

De Prinses op de Erwt verbouwt in Diemen op ecologische wijze groente, fruit en kruiden voor eigen gebruik. De groep bestaat uit 15 à 20 enthousiaste tuinders die elkaar inspireren op het gebied van ecologisch tuinieren en duurzaamheid. Over deze thema’s worden geregeld workshops georganiseerd waarbij natuurgidsen van IVN Amsterdam worden betrokken. De Prinses op de Erwt organiseert ieder jaar een oogstfeest waarbij de gehele buurt wordt uitgenodigd.

Contact
Leontine Bijman, buurtmoestuindiemen@gmail.com

ivn amsterdam moestuinierenSweetgrass in de Polder

Buurtmoestuin Sweetgrass in de Polder is opgericht door bewoners van de wijk Polderland in Diemen-Zuid. Sweetgrass in de Polder zet zich in voor het op een biologische manier kweken van voedsel voor eigen gebruik. Er vinden educatieactiviteiten plaats op het gebied van natuur, voedsel en duurzaamheid. De werkgroep Diemen van IVN Amsterdam werkt hier geregeld aan mee. Ook vormt de buurtmoestuin een plek waar mensen samen kunnen komen.

Contact
Rowin Snijder, lecompostier@gmail.com

De Harmonie

Buurtmoestuin De Harmonie vind je aan de Harmonielaan in Diemen. De tuin ligt vlak bij Natuurpark Spoorzicht. Deze buurtmoestuin wordt ondersteund door de werkgroep Diemen van IVN Amsterdam en zet zich in voor sociaal en biologisch tuinieren.

Contact
Bert Dingerink, moestuin.harmonie@gmail.com

Foto header: Janny Gerrits