Werkgroep Buurtmoestuinieren

IVN Amsterdam ondersteunt het opzetten van buurtmoestuinen in en rondom Amsterdam. De moestuinen zorgen voor een stukje groen in de stad en vormen een samenkomstplek voor mensen met groene vingers. In werkgroepen worden de tuinen beheerd en onderhouden. Leden van de werkgroepen kunnen aan de slag met groente en fruit, hun eigen biologische voedsel telen en met andere natuurgerichte mensen samenwerken. Er zijn drie werkgroepen die ondersteund worden door IVN Amsterdam: De Prinses op de Erwt, Sweetgrass in de Polder en De Harmonie.  

cont moestuin prinses erwtDe Prinses op de Erwt

De werkgroep De Prinses op de Erwt verbouwt in Diemen op ecologische wijze groente, fruit en kruiden voor eigen gebruik. De werkgroep bestaat uit 15 à 20 enthousiaste tuinders die elkaar inspireren op het gebied van ecologisch tuinieren en duurzaamheid. Over deze thema’s worden geregeld workshops georganiseerd waarbij natuurgidsen van IVN Amsterdam worden betrokken. De werkgroep organiseert ieder jaar een oogstfeest waarbij de gehele buurt wordt uitgenodigd.

Contact
Dorus de Jongh, 020-6633743, dorusdejongh@chello.nl

werkgroep moestuinierenSweetgrass in de polder

Buurtmoestuin Sweetgrass in de Polder is opgericht door bewoners van de wijk Polderland in Diemen-Zuid. De werkgroep zet zich in voor het op een biologische manier kweken van voedsel voor eigen gebruik. Er vinden educatieactiviteiten plaats op het gebied van natuur, voedsel en duurzaamheid. De werkgroep Diemen van IVN Amsterdam werkt hier geregeld aan mee. Ook vormt de buurtmoestuin een plek waar mensen samen kunnen komen.

Contact
Rowin Snijder, lecompostier@gmail.com

De Harmonie

Buurtmoestuin De Harmonie ligt aan de Harmonielaan in Diemen, vlak bij Natuurpark Spoorzicht. Deze buurtmoestuin wordt ondersteund door de werkgroep Diemen van IVN Amsterdam en zet zich in voor sociaal en biologisch tuinieren.

Contact
Sara Wessemius, sara.wessemius@outlook.com

Naar Overzicht Werkgroepen

Foto header: Janny Gerrits