IVN natuur in Amsterdam
Insecten
maandag01mei2017

Open dag Nieuwe Bijenpark op 28 mei

In Amsterdam bevinden zich twee schitterende tuincomplexen die beheerd worden door de Stichting Bijenpark Amsterdam (SBA). Het Oude Bijenpark bevindt zich aan de Sloterweg, het Nieuwe Bijenpark in het groengebied De Tuinen van West.

Ook dit jaar wordt er weer een open dag georganiseerd en wel op het Nieuwe Bijenpark op zondag 28 mei van 14.00 – 17.00 uur. Iedereen die van bloemen, vogels, bijen, kortom van natuur houdt, is van harte welkom!

Centraal deze dag staat het geven van informatie over natuur op de parken. Een hovenier, medewerkers van het IVN en de Vogelwerkgroep Amsterdam leiden je rond over het complex en vertellen over bomen en vogels die in het park voorkomen. Natuurlijk kun je ook gewoon rondwandelen en de prachtige tuinen bekijken. De meeste tuiniers heten je van harte welkom en laten je vol trots hun paradijsjes zien.

Voor wie informatie zoekt over (het houden van) bijen: imkers leiden je rond en beantwoorden je vragen. Wellicht is er ook honing te koop. En wie zelf een (imker-)tuin zou willen huren of een huisje wil kopen: er zijn mensen aanwezig, die je hierover meer kunnen vertellen.

Bij grote drukte kan het parkeren van je auto een probleem zijn. Langs de weg is dat niet toegestaan; je hebt zomaar een boete! Voor tuincomplex De Eendracht aan de Joris van de Berghweg is een grote parkeerplaats. Vandaar is het 5 minuten lopen naar het Bijenpark. Of liever: Kom Op De Fiets!

Alle activiteiten op een rijtje:

  • Rondleidingen met als thema’s: vogels en bomen
  • Trudie Franc leest voor uit haar boek Beestenboel en Pestplanten
  • Info over huisjes en tuinen
  • Info over bijen en imkeren
  • Gratis koffie, thee en limonade
  • Gratis stekjesbeurs
  • Heel veel mooie tuinen

Welkom op 28 mei van 14.00 – 17.00 uur op het Nieuwe Bijenpark, Baron Schimmelpenninck van der Oyeweg 4, 1067 HV Amsterdam. Zie ook www.bijenpark.nl.