IVN natuur in Amsterdam
Insecten
dinsdag09apr2019

Nationale Zaaidag voor de bijen op 22 april

Het gaat niet goed met de bijen. Van de 359 soorten die in ons land leven staat 55% op de rode lijst, terwijl ze van levensbelang zijn voor een gezonde biodiversiteit. Ook ons eigen voedsel is voor een groot deel afhankelijk van bestuiving door insecten zoals bijen. Hoog tijd dus om onze kleine vrienden te helpen.

Een van de dingen die jij kunt doen, is bloemen zaaien die vol zitten met voedsel voor bijen. Daarvoor heb je natuurlijk zaden nodig. Biologische zaden welteverstaan, want alleen gifvrije planten zijn écht goed voor bijen en andere bestuivers. Zo help je mee met het maken van heuse voedselbanken voor de bijen! 

In de campagne Voedselbanken voor bijen roepen The Pollinators iedereen op om mee te doen met de Nationale Zaaidag op 22 april. The Pollinators verdelen miljoenen biologische zaden via ruim 500 voedselbanken voor bijen.

Op 20 locaties in Amsterdam kun je vanaf woensdag 10 april gratis zakjes biologische bloemenzaden afhalen. Benieuwd waar in jouw buurt zo'n voedselbank zit? Check de locaties op de kaart, scoor een zakje biologische zaden en zaai erop los! Zoek je meer dan één zakje zaad? Ga dan naar de webshop.

Beeld: Pixabay