IVN natuur in Amsterdam
Gezondheid
donderdag26apr2018

Gezond Natuur Wandelen: vrijwilligers gezocht

gezond natuur wandelen vrijwilligersDe stichting Gezond Natuur Wandelen werkt samen met IVN Amsterdam om gratis wekelijkse natuurwandelingen in Amsterdam aan te kunnen bieden. Gemeentelijke partijen uit de zorg, welzijn, natuur en wandelsport zijn ook betrokken. De doelstelling is om met een laagdrempelig aanbod minder-actieve mensen te verleiden om in beweging te komen, de natuur en het groen in de stad te leren kennen en in de wandelgroep contacten te leggen. Op dit moment wandelen we al wekelijks in het Flevopark, vanuit het Odensehuis-Zuid, Tuinen van West en het Westerpark. Voor al deze wandelingen en vooral ook voor de nieuwe wandelingen in het Noorderpark zijn vrijwillige begeleiders van harte welkom.

De wandelingen zijn eenvoudig van opzet: een uurtje in rustig tempo met twee begeleiders elke week op dezelfde dag, tijdstip en locatie. Tijdens de wandelingen wordt de natuur of het groen in de stad opgezocht en wordt er kort een of twee keer iets over de actuele natuur verteld. Na de wandelingen wordt er gezamenlijk koffie gedronken. Het concept speelt hiermee in op maatschappelijke thema’s zoals vergrijzing, vereenzaming, sociale cohesie en preventie van ziektekosten. We wandelen zowel vanuit bezoekerscentra in de natuur als vanuit wijkcentra en buurthuizen.

Lijkt het je leuk om eens in de maand (vaker mag ook) een wandeling te begeleiden en je interesse in de natuur te delen? Neem dan contact op met Ronald van Zon.

Foto: Pixabay