IVN Bergeijk-Eersel
IVN
Op
donderdag20jan202220:00

GEANNULEERD Lezing Plonie van Campen - invloed droogte op waterleven

Het bestuur heeft vanwege de huidige Coronamaatregelen moeten besluiten om de lezing van donderdag 20 januari 2022 te annuleren. Er wordt nog bekeken of de lezing in een later stadium kan worden georganiseerd. Raadpleeg regelmatig onze website.
----------------------------------------------

De droogte van de laatste twee jaar heeft grote gevolgen voor planten en dieren. Natuurgids en voormalig waterschapsbestuurder Plonie van Campen geeft hierover op donderdag 20 januari 2022 een lezing bij IVN Bergeijk-Eersel. Locatie is De Wingerd Natuurtuin ’t Loo, Terlostraat 4, 5571KW Bergeijk. Aanvang 20.00 uur. De toegang voor IVN-leden is gratis. Gasten betalen € 5,- inclusief koffie.

Waterhoeveelheid en waterkwaliteit
Klimaatomstandigheden hebben grote invloed op het waterleven. Zo heeft de droogte van afgelopen jaren niet alleen een slechte invloed op de waterhoeveelheid, maar ook op de waterkwaliteit van al onze open wateren. Hoe overleven kikkers, libellen en bijvoorbeeld watervlooien in een periode met veel te weinig neerslag? Veel planten en dieren kunnen zich tijdelijk aanpassen aan de droogte en hitte. Hoe doen ze dat en hoe lang houden ze dit vol?

Beïnvloeding watersysteem
We hebben in Brabant veel watertypen, zoals beken, kanalen, vennen, poelen en sloten. Geen twee watermilieus zijn gelijk. De ontstaansgeschiedenis, klimaatomstandigheden, bodemstructuur en stroomsnelheid bepalen in grote mate hun karakter. Plonie van Campen bespreekt de belangrijkste factoren die ons watersysteem beïnvloeden. Hoe wordt het beschikbare water verdeeld, als er een tekort aan water ontstaat? Wat kunnen de waterbeheerders doen en wat kunnen we zelf doen om water langer vast te houden?

Spreker
Plonie van Campen heeft de lerarenopleiding biologie gevolgd en was bestuurslid van Waterschap De Dommel. Sinds vele jaren is zij natuurgids bij IVN Geldrop en onder meer coördinator van de paddenwerkgroep.

Informatie
Meer informatie: Hans van Nunen 06-27443884, mail info.ivnbe@gmail.com of kijk op www.ivn.nl/bergeijk-eersel

Locatie:    De Wingerd (Natuurtuin ’t Loo), Terlostraat 4 Bergeijk
Datum:    donderdag 20 januari 2022
Tijd:          20.00 uur
Entree:    gratis voor IVN-leden. Gasten betalen € 5,00.
Aanmelden vóór woensdag 19 januari per mail naar
info.ivnbe@gmail.com.
Kijk vooraf altijd op onze website naar het laatste nieuws vanwege de coronamaatregelen.

 

Algemene informatie

donderdag 20 januari 2022 - 20:00
Locatie: 
De Wingerd in Natuurtuin 't Loo
Terlostraat 4
5571KW Bergeijk
Nederland
Google Maps image