Groene Zoom
Landschap
Op
zondag07nov202110:00

Excursie Landgoed Zoomland

Onder voorbehoud van de op dat moment geldende corona-maatregelen.

Benieuwd naar de geschiedenis van landgoed Zoomland? Wel eens gehoord van Goeree, de Zeezuyper, Hengstmeer of het Keutelmeer? Waar komen deze namen vandaan?

Landgoed Zoomland kent een eeuwenlange geschiedenis van turfwinning, landgoederen, jacht, maar ook tuinbouw en veeteelt. Er zijn nog restanten te vinden van o.a. één van de landgoederen. De oude beuken- en eikenbomen bieden onderdak aan diverse diersoorten, waaronder de boommarter, eekhoorns, spechten, buizerds, uilen.

Reeën, vossen, hazen, konijnen, woelmuizen, levensbarende hagedis vinden hun voedsel in de bossen en op de heide. Kikkers, padden, salamanders, libelles zijn te vinden bij de vele poelen en vennen. Overal zijn sporen van diersoorten te vinden.

Bomen, wilde planten en mossen groeien welig. Er is een grote diversiteit doordat droge en natte gebieden elkaar afwisselen.

Nieuwsgierig geworden naar dit mooie gebied of het weer eens met andere ogen willen bekijken? Dit kan tijdens de wandeling o.l.v een Natuurgids. Tevens een mooie gelegenheid de expositieruimte te bekijken op het Natuurpodium.  Kom in dat geval een kwartiertje eerder of ga na de wandeling nog een kijkje nemen. 

Ongeveer twee weken voor de excursie wordt deze pagina bijgewerkt met praktische informatie.

Bekijk ook de andere activiteiten en excursies van IVN Groene Zoom.

 

wandeling Groote Meer 5 juni
Uw gids:
IVN Groene Zoom
IVN Groene Zoom

Algemene informatie

zondag 7 november 2021 - 10:00
Locatie: 
Natuurpodium
Boslustweg 1
4624 RB Bergen op Zoom
Nederland
Extra Informatie: 

Laatste update 23 december 2020; of de excursie kan doorgaan, zal later worden besloten. Mogelijk is vooraf aanmelden verplicht, voor een maximum aantal deelnemers. Volg de ontwikkelingen op deze website, Facebook en Twitter.

Google Maps image