Vissen onderzoek Snelle Loop door de Vissen & Amfibieënwerkgroep Water

Vissen onderzoek Snelle Loop door de Vissen & Amfibieënwerkgroep

Gemert-Bakel 2 juni 2020

 

Op Tweede Pinksterdag ging de waterwerkgroep van IVN Gemert-Bakel voor het eerst weer gezamelijk op onderzoek uit sinds de Corona-uitbraak. Het vissen monitoren vond plaats in de Snelle Loop-onderloop ter hoogte van de Walgraafseweg/ Donksche Broek. 

bittervoornVolgens de richtlijnen van het RIVM werd er weer volop geschept en hadden we de volgende soorten in de netten: verschillende jonge snoeken, bittervoorn, zeelt, tiendoornige stekelbaars, kleine modderkruiper, riviergrondel, vetjes, marmergrondel, kikkervisjes en verschillende libellen en juffer larven, een geelgerande watertor, verschillende soorten poelslakken en enkele gevlekte amerikaanse en californische rivierkreeften. 

gevlekte amerikaanse rivierkreeft Mario van Dinther van de lokale omroepen was ook aanwezig voor maar liefst twee interviews aan de oever van de Snelle Loop ; een interview met Hans van Berlo over de droogte en met Jeanette Renders die afgelopen week de Groen-Blauwe handdruk van Aa en Maas in ontvangst heeft mogen nemen.   https://youtu.be/IyHjtzyhpNk

https://youtu.be/7_IAQc4yXYE

jonge snoek snelle loop

Het was een fijne leerzame avond. 

zeelt

hans van berlo

Ontdek meer over

Deel deze pagina