Biodiversiteit

Wie kan komende weken helpen in het lage voedselbos?

Geldrop 8 juni 2023

De grassen groeien momenteel hard en staan al erg hoog. Ook het riet rukt weer op. Samen vormen zij een belemmering voor de doorgroei van de meidoornhaag rond het voedselbos. Met enkele mensen zijn we begonnen de haag vrij te maken van het gras en riet. Maar dit is een zware en intensieve klus waar veel tijd in gaat zitten. Daarom wil ik vragen of er mensen zijn die ons hierbij willen helpen. We werken op donderdagochtend van 10 tot 12 uur. Veel handen maken licht werk. Als je wilt helpen maar niet kunt op donderdagochtend wil ik graag een andere ochtend organiseren, laat maar weten.

Inmiddels zijn de paden in het lage voedselbos met houtsnippers voorzien waardoor het een sfeervol aanzien heeft gekregen. Bij de entree is de wadi/poel vergroot zodat het regenwater opgevangen wordt en niet alle kanten op stroomt. Voor de biodiversiteit zijn verschillende moerasplanten aangeplant. Aan de linkerkant zijn aardperen, rabarber, pompoenen en een Boliviaanse zonnewortel (yacon) aangeplant.

In het hoge voedselbos ziet het er ook mooi uit door de gemaaide paden. In de vakken zijn behalve noten- en fruitbomen, bessenstruiken, kruiden ook enkele kardoens aangeplant. In combinatie met de aanwezige smeerwortels, grassen, distels en zuring geeft dit al een mooi sfeervol geheel. Meerdere inheemse bloeiende planten voor de biodiversiteit zullen nog volgen!

Wie aanstaande donderdag kan is welkom vanaf half 10. Het is handig om een steekschop en een kleine hak mee te brengen.

Voor meer informatie of voor aanmelding neem contact op met:

Coördinator IVN Voedselbos kasteeltuin: Carin Zweerink E-mail: carinzweerink@gmail.com, Tel 0611831147

Ontdek meer over

Deel deze pagina